Nieuws
Hitlijsten

Flowers voor de negende week op 1 in de Top 40

Flowers voor de negende week op 1 in de Top 40
Miley Cyrus  Maan  Goldband  Metejoor  Hannah Mae  Lost Frequencies  The Weeknd  Ariana Grande  Cian Ducrot  Calvin Harris  Ellie Goulding 

Aan de zegereeks van Miley Cyrus in de Top 40 lijkt maar geen einde te komen. Flowers staat alweer voor de negende week op nummer 1 en lijkt die positie nog wel even vast te houden. Ondertussen evenaart ze wel een aantal vrouwelijke collega-supersterren.

Met 9 weken op de eerste plaats kan Miley zich meten met Whitney Houston (I Will Always Love You), Shakira (Whenever Wherever) en Adele (Easy On Me) die als solozangeres ook 9 weken op nummer 1 stonden. Vier zangeressen stonden langer op nummer 1 onder aanvoering van Tones And I (Dance Monkey).

Maan en Goldband evenaren record Claude
De top 10 van deze week is met recht ‘belegen’ te noemen. Nog nooit eerder zagen we dat alle hits, qua weken, in de dubbele cijfers zaten. Alle top 10-noteringen staan dus 10 of meer weken in de lijst. Met een weektotaal van 141 weken is dit één van de vijf oudste top 10’s. Het record stamt uit 2014 met 150 weken op 22 februari. Creepin’ van Metro Boomin, The Weeknd en 21 Savage staat voor de derde week op nummer 2. Ladada (Mon Dernier Mot) zette vorige week een record neer door als Nederlandstalige track 15 weken in de top 3 te staan. Dat record kan Claude niet uitbouwen want hij zakt naar nummer 4. Stiekem van Maan en Goldband keert juist terug in de top 3 en evenaart daarmee direct het record van Claude door nu ook 15 weken in de top 3 te staan.

Nederlandstalig is hot
Deze week tellen we opnieuw vijf Nederlandstalige hits in het bovenste kwart van de lijst. Dat is opnieuw een evenaring van het record dat we voor het eerst zagen op 15 januari 2000. Daarna zagen we 17 keer een top 10 met vijf Nederlandstalige hits. Dit is (dus) de 19e lijst met 5 Nederlandstalige hits in de top 10. Bijzonder is dat dit nu de achtste achtereenvolgende top 10 is. Zoë Tauran valt met Therapie net buiten de top 10, maar wordt meteen opgevolgd door Wat Wil Je Van Mij van Metejoor en Hannah Mae.

Metejoor geeft Belgische zangers kleur op de wangen
Metejoor en Hannah Mae klimmen zes plaatsen naar nummer 5. Daarmee staat er voor het eerst in 32 jaar weer een Belgische zanger met een Nederlandstalig nummer in de top 10. Raymond Van Het Groenewoud was zijn voorganger met Liefde Voor Muziek in 1991. Ook Lost Frequencies staat nog in de top 10 met Back To You. Daarmee staan er voor het eerst sinds bijna 21 jaar weer tegelijk twee Belgische acts op verschillende plekken in de top 10.

Die For You op weg naar de top 10
Cian Ducrot is ook een winnaar deze week, al klimt de Ierse zanger maar één plek: hij stijgt met I'll Be Waiting van 7 naar 6 en neemt plaats achter Metejoor en Hannah Mae. Verdere stijgers komen we buiten de top 10 tegen, waar Maks en The Weeknd en Ariana Grande stappen maken. Die For You (inclusief de remix met Ariana) is dichtbij een top 10-hit en wint vier plaatsen, waardoor 13 nu voorlopig het eindstation is. Dyscalculie gaat iets harder en stapt over vijf plaatsen. Maks moet het vooralsnog met nummer 18 doen. 

Twee snelste stijgers
Zowel Miracle (van Calvin Harris en Ellie Goulding) als ook River (van Miley Cyrus) klimmen tien plaatsen en zijn daarmee, op nummer 22 en nummer 29, de snelste stijgers. Duncan Laurence is met Skyboy de hoogste binnenkomer op nummer 31. Ceilings van Lizzy McAlpine is de andere nieuweling op 38. Lees hier alles over de nieuwkomers. 

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week. 

Foto: YouTube

(24/03/2023)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Rondé - Undecided
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Post Malone & Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Dua Lipa - Training Season
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details La Fuente - Ratata
Details Dua Lipa - Illusion
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Hozier - Too Sweet
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Billie Eilish - Lunch
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Di-Rect - My Blood
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Nemo - The Code
Details Noah Kahan - Stick Season