Flowers van Miley Cyrus start direct in de top 10 van de Top 40

- Hitlijsten

 Miley Cyrus Sza
Flowers van Miley Cyrus start direct in de top 10 van de Top 40

Flowers van Miley Cyrus is deze week met recht de hoogste binnenkomer van deze week. De track, die afgelopen week nog Alarmschijf was, landt op de vierde plek. Nog meer girlpower: Kill Bill van SZA is de enige andere nieuwkomer in de Nederlandse Top 40.

4 (--) FLOWERS – Miley Cyrus
Sinds Miley Cyrus Flowers uitbracht zijn fans druk met uitzoeken wat ze precies wil zeggen met haar nieuwe hit. Als je goed luistert hoor je dat Miley’s negende Top 40-notering wat weg heeft van When I Was Your Man van Bruno Mars. Het refrein lijkt een antwoord op Bruno’s tekst uit 2013. Als je weet dat Miley een knipperlichtrelatie met acteur Liam Hemsworth achter de rug heeft, dat Liam de hit van Bruno rond hun scheiding in 2019 aan Miley opdroeg en dat Flowers precies op Liams verjaardag verscheen, is de kans groot dat Miley een flinke sneer aan haar ex wil uitdelen. De track is de voorloper op haar album Endless Summer Vacation, dat 10 maart verschijnt. Qmusic koos Flowers als Alarmschijf.

31 (--) KILL BILL – SZA
Bij het zien van de titel Kill Bill moest je in eerste instantie misschien wel denken aan de films met precies dezelfde titel. Regisseur Quentin Tarantino maakte die een jaar of twintig geleden, in twee delen, met onder anderen Uma Thurman in de hoofdrol. Precies aan die films heeft Solána Rowe, zoals SZA eigenlijk heet, de inspiratie voor deze hit ontleend. De tekst van Kill Bill gaat, net als de film, over het uit wraak vermoorden van een ex-geliefde. Ook de clip zit vol verwijzingen naar de films van Tarantino. Er is zelfs een rol weggelegd voor actrice Vivica A. Fox, die ook in de Kill Bill-films te zien was. Met Kill Bill scoort SZA haar eerste solohit. De vier eerdere noteringen van de Amerikaanse waren samenwerkingen.

Foto: YouTube