Nieuws
Hitlijsten

Eyes Closed hoogste van vier nieuwe binnenkomers in de Top 40

Eyes Closed hoogste van vier nieuwe binnenkomers in de Top 40
Ed Sheeran  Acda en De Munnik  Marco Schuitmaker  Loreen 

Deze week knallen vier tracks de Nederlandse Top 40 binnen. Eyes Closed van Ed Sheeran, de Alarmschijf van afgelopen week, weet het hoogst de lijst binnen te komen.

23 (--) EYES CLOSED – Ed Sheeran
Met Subtract komt er na ruim tien jaar een einde aan het zogenaamde ‘mathematical album era’ van Ed Sheeran. Het nieuwe album van de 32-jarige Brit heeft weer een rekenkundig symbool als titel meegekregen, maar dit zal dus de laatste keer zijn dat Ed daar voor kiest. Na + (plus), X (multiply), ÷ (divide) en = (equals) is het vrij logisch dat – (subtract) de volgende is in het rijtje. 5 mei is de releasedatum en als voorproefje heeft Ed alvast de track Eyes Closed uitgebracht. Achter de schermen werkten onder meer Fred Gibson, alias Fred Again.., hitproducer Max Martin en Aaron Dessner van de alternatieve band The National mee aan Eyes Closed. Het is Eds dertigste Top 40-hit. Qmusic koos ‘m als Alarmschijf.

25 (--) MORGEN WORDT FANTASTISCH – Acda & De Munnik
Op 30 maart 2015 gaven Acda & De Munnik hun afscheidsconcert in Carré in Amsterdam. Na een samenwerking van zo’n twintig jaar vonden Thomas en Paul het tijd voor nieuwe dingen, zonder elkaar. Helemaal aan die afspraak hebben ze zich nooit gehouden, want de afgelopen jaren traden Acda en De Munnik onder meer samen op als onderdeel van The Streamers en tijdens Vrienden van Amstel LIVE! Vorige week kondigden Acda & De Munnik hun officiële comeback aan. In eerste instantie zouden ze één concert geven in de Ziggo Dome in Amsterdam, maar door de enorme belangstelling is het aantal uitgebreid naar zes. Alles is uitverkocht. Bij de comeback hoort een nieuwe hit: Morgen Wordt Fantastisch.

34 (--) ENGELBEWAARDER – Marco Schuitmaker
In de jaren ’70 scoorde de Belgische schlagerzangeres Mieke een paar Top 40-hits, met vaak door Pierre Kartner geschreven en geproduceerde liedjes. De twee werkten veel samen en Pierre componeerde voor Mieke ook M’n Engelbewaarder. De single wist in 1976 de Top 40 niet te bereiken en de Tipparade evenmin, maar bijna vijftig jaar later is het alsnog een hit. De 24-jarige Groningse zanger Marco Schuitmaker heeft namelijk een nieuwe versie gemaakt van het liedje van Mieke. Engelbewaarder heet die en Marco heeft ‘m naar eigen zeggen met alle respect voor Mieke en de in november 2022 overleden Pierre Kartner hier en daar een klein beetje aangepast. Het levert Marco zijn allereerste Top 40-notering op.

36 (--) TATTOO – Loreen
Het duurt nog zes weken tot het Eurovisie Songfestival, maar volgens kenners staat de winnaar van het liedjesfestijn dit jaar al vast. Zweden wordt in mei in Liverpool namelijk vertegenwoordigd door de zangeres die elf jaar geleden ook wist te winnen. Loreen kreeg toen van zowel de vakjury als het publiek veruit de meeste punten voor haar liedje Euphoria. Vervolgens stond de inmiddels 39-jarige Zweedse maar liefst 26 weken in de Top 40 en kwam tot de tweede plek. Daarmee is Euphoria de meest succesvolle Songfestival-inzending ooit in de Top 40. Dit jaar stuurt Zweden Loreen opnieuw naar het festival en zal ze Tattoo zingen. Sinds de release is de track topfavoriet voor de winst en al weken van tevoren een hit.

Foto: YouTube

(31/03/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt