Ewa is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Ali Gatie Josylvio Afro Bros Pearl Jam Gregory Porter Dua Lipa Krezip Ashafar Famke Louise
Josylvio

Terwijl Josylvio met Stil In Mij bovenin de Tipparade staat komt de rapper met Ewa als hoogste binnen in de lijst.

Stil In Mij (Verspijkerd) was een track die de rapper maakte met Do ter gelegenheid van het jubileum van Van Dik Hout waarbij acht eerdere hits van de groep in een andere jas werden gestoken. Stil In Mij (Verspijkerd) klimt naar nummer 2 waar Ewa, de track met Ashafar, debuteert op nummer 23.

Freya Ridings is er ook in de elfde Tipparade-week niet in geslaagd met Castles in de Top 40 te komen. Vier andere noteringen uit de Tipparade van vorige week zijn daar wel in geslaagd. Forever Yours, het eerbetoon dat Kygo en Sandro Cavazza brengen aan Avicii, is op nummer 13 de snelste stijger. Bij de binnenkomers zien we ook voor het eerst in ruim zes jaar tijd weer een nummer van Pearl Jam staan.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

23 (--) EWA- Josylvio & Ashafar
Drie weken geleden kwam Memories van Boef binnen in de Tipparade. De rapper nam ons in de clip mee naar Saint-Denis, een van de voorsteden van Parijs waar hij opgroeide. In Ewa zien we de Franse hoofdstad opnieuw als achtergrond waar we Josylvio en Ashafar zien op iconische plekken in Parijs. Ewa is, na Stil In Mij, de tweede track van Josylvio die we dit jaar in de Tipparade zien.

25 (--) SEXY LOCA- Famke Louise x Afro Bros
Vorig jaar stond Famke Louise in de eerste week van het jaar nog in de Top 40. Dat deed ze toen met het kerstnummer Alleen Door Jou dat ze met Ronnie Flex tot nummer 15 wist te brengen. De opvolger, Derrière, bleef in het voorjaar steken in de Tipparade. Afro Bros kreeg vorig jaar voor het eerst een vermelding als uitvoerend artiest op een Top 40-hit vanwege de bijdrage op Instagram. De track met onder meer David Guetta en Natti Natasha stond in de zomer twee weken op nummer 5.

26 (--) WHAT IF I TOLD YOU WHAT I LOVE YOU- Ali Gatie
Ali Gatie is na Justin Bieber, Shawn Mendes of The Weeknd misschien wel ‘the next big thing’ uit Canada. De rapper en zanger verraste vorig jaar met It’s You dat in de Billboard Hot 100 wist te komen en in Australië en Nieuw Zeeland zelfs een Top 40-hit werd. In november verscheen het debuutalbum van Gatie, You. Dat album laat hij in 2020 al snel weer achter zich met de release van het ingetogen What If I Told You That I Love You.

27 (--) DANCE OF THE CLAIRVOYANTS- Pearl Jam
Op 22 en 23 juli geeft Pearl Jam twee uitverkochte concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome. De groep maakte in 1992 het Top 40-debuut met de klassieker Alive en daarna stond de groep uit Seatle met nog eens negen nummers in de lijst. Op 27 maart moet het elfde album van de band verschijnen, Gigaton. Vooruitlopend op dat album is de eerste single een zeer toegankelijke met Dance Of The Clairvoyants.

28 (--) REVIVAL- Gregory Porter
Op 17 april verschijnt het zesde studioalbum van Gregory Porter, getiteld All Rise. “Straight-up gospel”, zo plakt de zanger als label op de eerste single Revival. “Dit is wat ik hoorde in de kerk. Als iemand de Heilige Geest wist te pakken dan was dit de beat die daarbij hoorde.” Het nummer werd geproduceerd door Troy Miller die eerder werkte met acts als Emeli Sandé en Jamie Cullum. “Voor mij is het de boodschap van het leven in wandelen met wat angst en twijfels aan jezelf tot het moment dat je iets kunt vastgrijpen dat je kent als de waarheid.” In 2015 maakte Porter zijn Top 40-debuut via Holding On, de track waarmee Disclosure toen twee weken in de lijst wist te verblijven.

29 (--) PHYSICAL- Dua Lipa
Na Don’t Start Now is Physical de tweede opmaat richting Future Nostalgia. Daarmee hoopt Dua Lipa dit voorjaar een tweede album te lanceren: “Met dit album wilde ik het mijzelf niet makkelijk maken. Ik wilde mijzelf uitdagen met muziek die dichtbij mijn favoriete popklassiekers ligt terwijl ze toch vers en typisch Dua zijn”, zo stelde ze. Don’t Start Now was een succesvolle start want de track staat dit weekeinde voor de derde week in de top 3.

30 (--) BEEN HERE BEFORE- Krezip
Van een compleet album was eigenlijk helemaal geen sprake toen Krezip besloot weer bij elkaar te komen voor een aantal reünieconcerten. Toch liet Lost Without You al zien dat een groot deel van Nederland de groep nog steeds in het hart heeft gesloten. Tien jaar na hun laatste Top 40-succes wist Lost Without You hun vijfde top 10-hit te worden. Ook How Would You Feel kwam in de Top 40 terecht. Been Here Before is inmiddels de vierde single van het album Sweet High.