Nieuws
Preview Top 40

Europapa op recordkoers

Europapa op recordkoers
Joost 

Joost Klein kan komend weekeinde met zijn Europapa de eerste Eurovisiesongfestivalhit scoren die vijf weken op nummer 1 staat in de Nederlandse Top 40.

Het succes van een Eurovisiesongfestivalhit op nummer 1 is meestal kortstondig. Nooit stond een nummer van het festival meer dan vier weken op de eerste plaats. Joost Klein is de eerste die daar serieus kans op maakt. Europapa ligt namelijk op koers om een vijfde week op nummer 1 te gaan scoren. Benson Boone koerst af op een tweede week op nummer 2 waarna de strijd om plek 3 lijkt te gaan tussen Beyoncé en Cyril. Beyoncé profiteert van haar nieuwste album Cowboy Carter. De afgelopen twee weken stond ze op de vierde plaats maar een terugkeer van Texas Hold ‘em in de top 3 behoort tot de mogelijkheden. Ook Stumblin’ In ligt op koers voor die derde plaats. Cyril blijft groeien met zijn remake van de hit van Suzi Quatro en Chris Norman. In 1979 stond die hit twee weken op nummer 3.

Afgelopen week zakte Undecided van Rondé voor het eerst na 7 weken van winst. De Utrechtse band werd duidelijk gepasseerd door de hits van Bankzitters, Dasha en Ariana Grande. Of die daling zich deze week zal voortzetten is de vraag. Want Undecided ontwikkelt zich deze week positief op de radio en ook de streamingcijfers laten aan het begin van de week een plus zien. My Blood van Di-Rect kwam in de eerste Top 40-weken niet lekker van de grond. De Haagse band stond drie weken op nummer 33 maar wist daarna tot plek 25 te groeien. Daar bleef My Blood afgelopen week zitten maar ook lijkt de rek er voor die track nog niet uit. De snelste stijger is voor komende week wat lastig in te schatten. Geen van de jongste Top 40-hits laat grote stappen voorwaarts zien. Daardoor lijkt Scared To Start van Michael Marcagi, afgelopen week nieuw op nummer 39, de meeste winst te kunnen gaan pakken.

Nieuwe Top 40-hits laten zich deze week niet duidelijk zien. I Like The Way You Kiss Me (van Artemas) en Brommers Kieken (van Boer Harm) zijn inmiddels sterke hits binnen streaming en op social media maar moeten zichzelf binnen airplay nog bewijzen. Wanneer beide hits daar ook maar een klein beetje in slagen dan ligt er komend weekeinde ook een plekje in de Top 40 in het verschiet. Ook Zoet Zout Zuur van Robert van Hemert blijft een kanshebber met wat extra relevante aandacht op de radio. Iets meer op afstand staan Belong Together (van Mark Ambor), Slow It Down (van Benson Boone) en Too Sweet (van Hozier). Die laatste heeft de afgelopen dagen meer airplay en kan daarmee wellicht net de Top 40 bereiken. Mark Ambor en Benson Boone zitten zichzelf op de radio een beetje in de weg met hun hits Good To Be en Beautiful Things.

Outside Of Love, de nieuwste van Becky Hill, pakt deze week de Alarmschijf op Qmusic. Ondanks die draaibeurten op de radio heeft de Britse binnen streaming nog geen hele voortvarende start en daarmee zal Hill komende week opduiken in de Tipparade.

Dinsdag tot en met donderdag hoor je, even na 18.00 uur op Qmusic, hoe de lijst vorm krijgt in de Top 40 Update bij Domien Verschuuren. Vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur hoor je dan alle details over de nieuwe lijst.

(01/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)