Ed Sheeran scoort vierde nummer 1-hit

- Hitlijsten

 Ed Sheeran Olivia Rodrigo Justin Wellington Small Jam The Kid Laroi Justin Bieber David Guetta Little Mix Galantis OneRepublic Dua Lipa Suzan & Freek Shouse
Ed Sheeran scoort vierde nummer 1-hit

Bad Habits van Ed Sheeran heeft Good 4 U van Olivia Rodrigo verslagen. Ed scoort daarmee zijn vierde nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40.

Na Thinking Out Loud, Shape Of You en Perfect is de 30-jarige Britse zanger inmiddels toe aan zijn 30e week als lijstaanvoerder in de Nederlandse Top 40. In de historie van de hitlijst zijn er slechts drie acts die de eerste plek nog langer wisten te bezetten: The Beatles (74 weken), Marco Borsato (72 weken) en Justin Bieber (40 weken).

Ed Sheeran in top 10 succesvolste acts ooit
Ed Sheeran treedt deze week ook toe tot de top 10 van meest succesvolle acts aller tijden. Daarmee drukt de Brit nu de Golden Earring tot buiten die top 10. Eerder dit jaar duwde P!nk al Anouk tot buiten de top 10 en dat maakt dat nu alleen Marco Borsato (op nummer 4) de enige Nederlandse vertegenwoordiger is bij de tien meest succesvolle acts aller tijden. Boven Borsato vormen David Guetta, Rihanna en Madonna de top 3

Olivia Rodrigo voorbij Snelle en Maan
Good 4 U van Olivia Rodrigo verlaat de eerste plaats van de lijst na zes weken. De 18-jarige Amerikaanse heeft de Top 40 in 2021 het langst weten aan te voeren: 11 weken. Ze wist nipt Snelle en Maan te overtreffen die 10 weken op de eerste plaats stonden. Early In The Morning van Kris Kross Amsterdam, Shaggy en Conor Maynard completeert de top 3 en blijft deze week zitten op die positie.

Iko Iko gaat hard
Nu de zomervakantie in een aantal regio's al is begonnen, stijgt het tropische Iko Iko van Justin Wellington en Small Jam richting de top. De track stond vorige week nog op 9 en maakt deze week een sprong naar 4. Daarmee is het nummer vele malen succesvoller dan de versie die zangeres Natasha in 1982 uitbracht. Dat nummer kwam niet verder dan 4 weken in de Tipparade.

The Kid Laroi en Justin Bieber starten meteen in de top 10
Stay, de track waarmee The Kid Laroi en Justin Bieber afgelopen week de Alarmschijf scoorden, is op nummer 9 de hoogste binnenkomer. Voor de 17- jarige en uit Australië afkomstige Kid Laroi is het zijn tweede hit in ons land. Justin Bieber is ondertussen al toe aan zijn 27e hit in ons land. 36 keer eerder kwam een nummer binnen op plek 9 en dit jaar gebeurde dat ook al met Blijven Slapen van Maan en Snelle. De twee wisten de Top 40 later voor tien weken aan te voeren. Hoewel het nummer deze week naar nummer 36 zakt weet de hit zich nu wel te nestelen bij de 20 grootste Nederlandstalige hits die ooit in de lijst stonden.

35e top 20-hit voor David Guetta
Vier hits gaan buiten de top 10 hard omhoog. Dua Lipa heeft via Love Again de snelste stijger te pakken. In de vijfde week in de lijst schiet het nummer 9 plaatsen omhoog en daardoor staat het nu op de twaalfde plek, net achter By Your Side van Calvin Harris en Tom Grennan, dat één plek stijgt naar 11. Run van OneRepublic schiet van 19 naar 14 en daarmee staat de Amerikaanse band voor het eerst sinds 2013 zo hoog in de Nederlandse Top 40. Destijds kwam Counting Stars in 26 weken Top 40 tot de derde plaats. David Guetta mag ondertussen weer een top 20-hit op zijn cv bijschrijven: Heartbreak Anthem (met Little Mix en Galantis) gaat van 23 naar 18. Dat is opnieuw een mijlpaal, want het is de 35e track van Guetta die bij de 20 populairste hits van ons land weet te komen. Ook zijn ex-Alarmschijf Remember gaat rap deze week: van 31 naar 23. 

Overige binnenkomers
Naast Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber zijn ook Onderweg Naar Later van Suzan & Freek (#24) en Love Tonight van Shouse (#39) nieuw. Je leest hier alles over deze nieuwkomers.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube