Claude voert Nederlandstalige top 3 aan in de Top 40

- Hitlijsten

 Claude Maan Goldband Flemming Miley Cyrus Taylor Swift Davina Michelle Meduza James Carter Elley Duhé Fast Boy
Claude voert Nederlandstalige top 3 aan in de Top 40

De complete top 3 van de Nederlandse Top 40 bestaat deze week uit Nederlandstalige hits. Claude blijft met Ladada (Mon Dernier Mot) de eerste plek bezetten.

Het is voor het eerst sinds maart 2019 dat drie Nederlandstalige hits de bovenste drie posities weten in te nemen. Destijds vormden Hij Is Van Mij (van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey), Als Het Avond Is (van Suzan & Freek) en IJskoud (van Nielson) de top 3. In de 3000 voorgaande edities van de Top 40 zagen we acht keer een compleet Nederlandstalig podium.

Claude houdt stand
Claude staat voor de zesde week op nummer 1. De vorige Nederlandse zanger die solo met een Nederlandstalige hit zo lang op de eerste plaats wist te staan was Kenny B. Hij stond in het voorjaar van 2015 uiteindelijk zeven weken op nummer 1 met Parijs.

Stiekem evenaart Jij Bent Zo
Stiekem van Maan en Goldband heeft de eerste plaats nog niet weten te bereiken. Wel staat de hit nu voor de negende week op nummer 2. Stiekem is daarmee de tweede Nederlandstalige hit die zo vaak op nummer 2 staat. Jij Bent Zo van Jeroen Van Der Boom deelt dat aantal. Die hit wist overigens wel de eerste plaats te bereiken. Flemming completeert de top 3 van deze week door met Paracetamollen van 4 naar nummer 3 te klimmen. Het is voor de 26-jarige zanger na Automatisch zijn tweede top 3-hit.

Flowers start op 4
Miley Cyrus pakt, op nummer 4, de hoogste van twee nieuwe binnenkomers. Het is voor de 21e keer in de ruim 58-jarige Top 40-historie dat een hit op die plek weet binnen te komen. Good 4 U van Olivia Rodrigo was in mei van 2021 de vorige binnenkomer op die positie. De vorige hit die hoger van start wist te gaan in de Top 40 kwam van Harry Styles: As It Was kwam op 9 april van 2022 binnen op nummer 2. Lees hier alles over de nieuwkomers van deze week. 

Taylor Swift heeft haar grootste hit te pakken
Taylor Swift is momenteel bezig met haar 15e Top 40-hit. De Amerikaanse kwam bijna 14 jaar geleden voor het eerst in de lijst met Love Story. Van de hits die daarna volgden kwamen er vier (inclusief deze) in de top 10. I Don’t Wanna Live Forever, dat ze met Zayn voor de film Fifty Shades Darker maakte, stond 18 weken in de lijst en daarmee scoorde TayTay 388 Top 40-punten. Deze week overtreft ze die score met Anti-Hero en dat maakt het nu haar grootste hit in Nederland.

Davina Michelle stijgt het hardst
Heartbeat van Davina Michelle was vorige week de laagste van vijf binnenkomers. Deze week is haar 15e Top 40-hit de snelste stijger. De 27-jarige zangeres klimt 10 plaatsen naar nummer 27. Een bijzondere zakker zien we deze week ook: Bad Memories van Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy. Die track zakt van 10 naar 21. In de Top 40-historie hebben we 208 keer eerder een hit gezien die vanuit de top 10 ineens naar de onderste helft zakt. Bad Memories is de grootste Top 40-hit ooit die vanuit de top 10 meteen de onderste helft in weet te zakken.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week. 

Foto: Qmusic