Claude op nummer 1 in 3000e Top 40

- Hitlijsten

 Claude Maan Goldband Dean Lewis Flemming Metro Boomin The Weeknd 21 Savage Rondé
Claude op nummer 1 in 3000e Top 40

Ladada (Mon Dernier Mot) van Claude is voor de vijfde achtereenvolgende week de populairste hit van ons land.

Claude voert daarmee een speciale lijst aan nu de Top 40 op deze dag exact 3000 edities kent. De top 3 van de lijst is voor de vierde week hetzelfde met Stiekem van Maan en Goldband op nummer 2 en How Do I Say Goodbye van Dean Lewis op nummer 3. De hit van de Australische zanger staat nu bij vier andere hits die de derde plek het vaakst wisten te bezetten. Grenade (Bruno Mars) en Shut Up (Black Eyed Peas) spannen de kroon en stonden allebei 9 weken op nummer 3.

Maan in bijzondere top 3
Nu Stiekem inmiddels voor een achtste keer op nummer 2 staat weet Maan haar totaal aantal weken op die positie op 18 te brengen. Daarmee staat ze nu in de top 3 van Nederlandse acts met de meeste weken op nummer 2. Alleen Marco Borsato (31 keer) en The Cats (19 keer) stonden vaker op nummer 2.

Flemming nadert top 3
In de top 10 zit een klein beetje beweging. Flemming stijgt met Paracetamollen van 5 naar 4 en heeft het erepodium nu nog duidelijker in zicht. Dit gaat ten koste van Sam Smith en Kim Petras, die van 4 naar 5 zakken. Ook Star Walkin' (League Of Legends Anthem) van Lil Nas X en The Loneliest van Måneskin gaan een stapje vooruit. De Amerikaanse rapper stapt van 9 naar 8, terwijl de Italiaanse rockers van 10 naar 9 gaan. De grootste verliezers binnen de top 10 zijn Meduza, James Carter, Elley Duhé en Fast Boy. Bad Memories dondert twee plaatsen omlaag en staat nu op 10.

Metro Boomin hopt de top 20 in
Voor het eerst is Creepin' van Metro Boomin, The Weeknd en 21 Savage in de top 20 te vinden. De track van het album Heroes & Villains spurt van 21 naar 18. Het is de 15e top 20-hit voor The Weeknd en de tweede voor 21 Savage, die op 7 oktober 2017 de top 20 haalde met Rockstar (met Post Malone). Creepin' blijft ex-Alarmschijf Call It Love van Felix Jaehn en Ray Dalton net voor, want die hit weet vier plaatsen te winnen en valt stil op 19. 

5 binnenkomers
Slapeloosheid van Suzan & Freek is de hoogste van vijf nieuwe binnenkomers in de lijst. Slechts één keer eerder kwam er een solosingle hoger binnen in de lijst – dat was in 2021 met Goud, dat op nummer 19 startte. Uiteindelijk stonden ze daarmee zes weken op nummer 2. Goud werd hun een-na-grootste hit (achter Als Het Avond Is). Lees hier alles over alle nieuwelingen in de 3000e lijst. 

Bijzondere prestatie van Rondé
Rondé zet een opvallende prestatie neer in de lijst. Bright Eyes weet nu voor een zevende achtereenvolgende week een positie op te schuiven. Slechts één keer eerder wist een andere track dat te presteren: King van Years & Years is daarmee de voorganger van de hit van Rondé. Bright Eyes schuift deze week van 12 naar nummer 13.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week. 

Foto: YouTube