Slapeloosheid van Suzan & Freek hoogste nieuwe in 3000e Top 40

- Hitlijsten

 Suzan & Freek Trobi Ronnie Flex Bilal Wahib Cian Ducrot Tiësto Davina Michelle
Slapeloosheid van Suzan & Freek hoogste nieuwe in 3000e Top 40

Slapeloosheid van Suzan & Freek werd afgelopen week nog gebombardeerd tot Alarmschijf en is deze week de hoogste binnenkomer in de 3000e editie van de Nederlandse Top 40. Er zijn nog 4 andere nieuwelingen.

21 (--) SLAPELOOSHEID – Suzan & Freek
‘Een nieuw jaar, dus nieuwe muziek’. Zo kondigden Suzan & Freek ruim een week geleden op Insta hun single Slapeloosheid aan. De release valt samen met de Netflix-documentaire Suzan & Freek: Tussen Jou En Mij, die nu online staat. Het stel uit de Achterhoek liet zich maandenlang volgen in aanloop naar de concerten die Suzan & Freek in april 2022 gaven in de Ziggo Dome in Amsterdam. Op 11 en 12 november van dit jaar geven de twee daar weer nieuwe concerten, drie stuks ditmaal, en een ervan is inmiddels al uitverkocht. In de tussentijd doen Suzan & Freek eerst nog een uitgebreide theatertour door Nederland. Slapeloosheid is hun twaalfde Top 40-hit en werd door Qmusic uitgeroepen tot Alarmschijf.

31 (--) LOVE SONG – Trobi, Ronnie Flex & Bilal Wahib
Met de titel van hun nieuwste hit zetten Trobi, Ronnie Flex en Bilal Wahib je op het verkeerde been. Love Song is geen liefdesliedje, maar precies het tegenovergestelde. De tekst gaat over vreemdgaan en bedrog. Voor Bryan du Chatenier, zoals de 23-jarige Trobi eigenlijk heet, is Love Song zijn debuut in de Top 40. De dj en producer uit het Zuid-Hollandse De Lier haalde wel al meerdere keren de Tipparade, maar daar bleef het tot nu toe bij. Dankzij zijn samenwerking met Ronnie en Bilal maakt hij nu zijn Top 40-debuut. 2023 belooft een mooi jaar te worden voor Trobi, want onlangs kondigde hij een nieuw internationaal album aan en er staan volgens Trobi zelf samenwerkingen met Drake en Jason Derulo op stapel.

32 (--) I’LL BE WAITING – Cian Ducrot
De naam Cian Ducrot stond de afgelopen weken al geregeld in lijstjes met artiesten die in 2023 best eens zouden kunnen doorbreken. Het nieuwe jaar is amper twee weken oud en de Ierse zanger lijkt die verwachting inderdaad waar te maken. Cian (je zegt ‘kie-an’) werd ruim 25 jaar geleden geboren in Cork en was als kind vooral geïnteresseerd in klassieke muziek. Dat veranderde na een reis door de Verenigde Staten. Daar besloot hij zijn studie stop te zetten en zich volledig te storten op een carrière als singer/songwriter. In 2022 bracht Cian al een duet met Ella Henderson uit, All For You, maar met zijn solotrack I’ll Be Waiting lijkt hij dus door te breken. De track gaat al een paar weken viral en haalt nu ook de Top 40.

34 (--) LAY LOW – Tiësto
Op 24 februari verschijnt er een nieuw album van Tiësto. Drive wordt de titel en daarop zul je een aantal bekende hits tegenkomen. Zo zullen onder meer The Business, The Motto (met Ava Max), Don’t Be Shy (met Karol G), Hot In It (met Charli XCX) en 10:35 (met Tate McRae) op het album staan. Die laatste track staat nog altijd op nummer 14 in de Top 40. Ondertussen is Tijs Verwest, zoals de inmiddels 53-jarige dj en producer uit Breda natuurlijk eigenlijk heet, druk met allerlei andere projecten. In de clubs scoort Tiësto momenteel goed met de track I Can’t Wait, een samenwerking met Solardo en Poppy Baskcomb. Alsof dat nog niet genoeg is bracht Tiësto vorige week Lay Low uit, zijn dertigste Top 40-notering.

37 (--) HEARTBEAT – Davina Michelle
Drie weken geleden zat Davina Michelle ook al bij de nieuwe binnenkomers in de Top 40 met January Without You en nu knalt de 27-jarige zangeres uit Rotterdam er met Heartbeat meteen een volgende hit tegenaan. Dat de twee hits zo snel achter elkaar verschijnen komt doordat January Without You een ‘tussendoortje’ is dat Davina vorige maand speciaal voor Missie 538, de actie van Radio 538 voor het Prinses Máxima Centrum, maakte. Heartbeat is wel een officiële nieuwe single en daarmee dus eigenlijk de opvolger van I Love Me More. Met deze track wil Davina proberen om ook in Duitsland door te breken. In een interview liet ze onlangs weten binnenkort een taalcursus te gaan volgen bij de nonnen in Vught.

Foto: YouTube