Calm Down 8 weken meest gestreamd

- Hitlijsten

 Rema Selena Gomez
Calm Down 8 weken meest gestreamd

Rema treedt in de voetsporen van Harry Styles en Meau en is de derde act die de lijst in 2022 voor 8 weken weet aan te voeren.

Zowel Harry Styles (As It Was) als ook Meau (Dat Heb Jij Gedaan) wisten dit jaar de acht weken vol te maken als lijstaanvoerder van de Streaming Top 40. De vorige nummer 1 die langer op nummer 1 stond was All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey. Die doet dat echter jaarlijks en afgelopen jaar evenaarde de kerstklassieker de 11 weken op 1 van Dance Monkey, de hit van Tones And I. Dat is dus de vorige nummer 1-hit die dat in dezelfde chartrun deed. Behalve Mariah Carey, die in haar 31e week nog op 1 stond, heeft geen enkele hit met zoveel weken op de teller nog op 1 gestaan. Rema staat inmiddels voor de 23e week in de lijst.

De top 3 van de lijst is ongewijzigd met Van Mij Zijn (van Katnuf) voor de vijfde week op nummer 2 en I’m Good (Blue) (van David Guetta en Bebe Rexha) voor de tweede week op nummer 2.

Twee tracks verwelkomen we voor het eerst in de top 10: I Ain’t Worried (van OneRepublic) dat in de 13e week de top 10 bereikt. Een flink stuk langer had Another Love (van Tom Odell) nodig. Het was oorspronkelijk de debuutsingle van de Britse zanger in 2012. In april 2021 volgde een bescheiden notering in de Streaming Top 40 waar de hit in de 31e week nu op nummer 9 weet te komen.

Oxlade weet de meeste winst te pakken met Ku Lo Sa – A Colors Show. De Nigeriaanse zanger klimt 8 plaatsen omhoog naar nummer 12. De hoogste van 2 nieuwe binnenkomers is voor JoeyAK die met Blijf Soldaat nieuw is op nummer 30. Het is voor de rapper zijn 15e notering in de Streaming Top 40. Eerder dit jaar zette hij met Gabos, dat op nummer 5 kwam, zijn beste prestatie neer.

Bekijk hier de complete Streaming Top 40.

1 ( 1) CALM DOWN- Rema / Rema & Selena Gomez

30 (--) BLIJF SOLDAAT- JoeyAK

34 (--) B.O.T.A. (BADDEST OF THEM ALL)- Eliza Rose & Interplanetary Criminal