Banana tweede week op 1

- Hitlijsten

 Shaggy Conkarah Jason Derulo Jawsh 685 Harry Styles Emma Heesters The Weeknd The Black Eyed Peas DaBaby Roddy Ricch Bilal Wahib Nea Robin Schulz Wes
Banana tweede week op 1

Banana (DJ Fle – Minisiren Remix) blijft ook deze week de nummer 1 in de Top 40. De track van Conkarah en Shaggy blijft Savage Love van Jawsh 685 en Jason Derulo net voor.

Het is een keiharde strijd bovenaan de lijst. Savage Love knalt deze week van 26 naar 2 en weet nog net niet op 1 te komen. De verschillen zijn dan ook heel klein. De stijging van de track van Jawsh 685 en Jason Derulo is een bijzondere. Het is voor het eerst in 15 jaar dat een hit zo snel naar de tweede plek van de lijst schiet. Vertigo van U2 was in november 2004 de laatste track die dit flikte. Voor Shaggy is de nummer 1-positie in de Top 40 van deze week goed nieuws: Hij brengt zijn totaal aantal weken op 1 daarmee op 16. Er zijn 12 mannen die de Top 40 voor een nog hoger aantal weken wisten aan te voeren.

In Your Eyes uit de top 5
Doordat Savage Love de top 3 binnen dendert, is de top 5 weer helemaal door elkaar geschud. Dat is slecht nieuws voor In Your Eyes van The Weeknd, dat daardoor buiten de boot valt. De Canadees moet het met de zesde plek doen. Breaking Me van Topic en A7S daalt van 2 naar 3, Break My Heart van Dua Lipa blijft op 4 plakken en Roses van SAINt JHN en Imanbek is deze week de nummer 5 van ons land.

Twaalfde top 10-hit voor Black Eyed Peas
Harry Styles steeg de afgelopen weken telkens en ook deze week mag hij weer wat plaatsen opschuiven. Watermelon Sugar stijgt van 10 naar 7 en laat Snelle achter zich, die met Kleur van 7 naar 8 daalt. Verlies is er ook voor Rain On Me van Lady Gaga en Ariana Grande, dat nu met een negende plek dichtbij de uitgang van de top 10 is. Mamacita van de Black Eyed Peas, Ozuna en J.Rey Soul was vorige week al dichtbij, maar mag zich nu pas echt één van de 10 populairste nummers van ons land noemen. De track gaat van 11 naar 10. Het is de twaalfde top 10-hit voor de Peas.

Regard en Raye staan gelijk
Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch zakte vorige week nog van 19 naar 20 en leek daarmee op weg naar het rechterrijtje van de Top 40. Deze week komt er weer leven in de hit, mede door stijgende airplay en streamingcijfers die hoog blijven. Het nummer schiet van 20 naar 15. Voor Regard en Raye is het ook prijs, want Secrets stijgt van 22 naar 19. Hoewel het voor de Britse zangeres haar vierde Top 40-hit is en voor de Kosovaarse dj en producer zijn tweede, scoren beide acts hun tweede hit in de top 20. Ride It van Regard kwam eerder tot 6, terwijl Raye in 2017 met You Don’t Know Me – Na Na Ay! (met Jax Jones) ook tot de zesde plaats wist te komen.

Binnenkomers
Salt van Ava Max en Waar Ga Je Heen van Emma Heesters zijn vervolgens nog de enige stijgers in de top 25. Salt gaat van 27 naar 22 en de track van Emma stijgt van 28 naar 23. Op 24 staat de hoogste binnenkomer van de week en dat is Alane van Robin Schulz en Wes. Tigers van Bilal Wahib komt in de buurt de lijst binnen en wel op 26. De laatste nieuwkomer begint onderaan de lijst. Some Say van Nea start op 37. Check hier alles over de binnenkomers.

Check de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube