Alane van Robin Schulz en Wes hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Robin Schulz Wes Bilal Wahib Nea
Alane van Robin Schulz en Wes hoogste binnenkomer in de Top 40

De afgelopen week hoorde Alane van Robin Schulz en Wes als Alarmschijf op Qmusic en deze week is de track meteen de hoogste binnenkomer in de Top 40. Bilal Wahib en Nea komen voor het eerst de Top 40 binnen.

24. ALANE – Robin Schulz & Wes
 "Niet veel nummers zijn zo tijdloos. Het geeft je meteen een goed humeur en alleen al de taal maakt het lied echt uniek". Dat zei Robin Schulz onlangs over één van de grootste hits uit de jaren ’90. Met Alane voerde Wes in 1997 acht weken de Top 40 aan en ook in diverse andere landen was het een enorme hit. Daarna scoorde de Kameroense zanger Wes Madiko nog een klein hitje met Awa Awa, maar vervolgens werd het stil rond hem. Tot nu, want om zijn remix-versie te mogen uitbrengen moest Robin Schulz toestemming van Wes hebben. Die kreeg hij vrij gemakkelijk, want Wes had na al die jaren wel weer zin in een nieuwe Top 40-notering; zijn derde dus. Qmusic koos de Robin Schulz-versie van Alane als Alarmschijf.

26. TIGERS – Bilal Wahib
 Als je de serie Mocro Maffia op Videoland gezien hebt dan ken je Bilal Wahib al wat langer. Niet als rapper, maar als acteur. De 21-jarige Amsterdammer speelt de rol van Mo ‘de Show’ in de misdaadserie. Ook had Bilal de afgelopen jaren rolletjes in series als Nieuwe Buren, A’dam – E.V.A. en Flikken Maastricht en was hij te zien in de films De Held en Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding. Nu concentreert Bilal zich wat meer op zijn carrière als rapper. Twee maanden geleden stond hij al in de Tipparade, toen hij samen met Bizzey de track Video Vixen uitbracht. De Top 40 haalde die samenwerking niet, maar met zijn nieuwe single is Bilal daar wel in geslaagd en heeft hij dus zijn eerste hitnotering te pakken. Tigers is de titel.

37. SOME SAY / SOME SAY (FELIX JAEHN REMIX) – Nea
 Niet alleen Alane van Robin Schulz leunt sterk op een nummer 1-hit uit de jaren ’90, ook Some Say van Nea is mede dankzij een track van dik twintig jaar geleden een succes. De Zweedse zangeres, die een kleine 33 jaar geleden in Zuid-Afrika werd geboren als Anna Linnea Södahl, gebruikt in haar eerste Top 40-hit namelijk een stukje melodie uit Blue (Da Ba Dee) van de Italiaanse act Eiffel 65. Die stond in 1999 vijf weken op nummer 1. Met haar oorspronkelijke versie van Some Say stond Nea eind 2019 maar liefst negen weken in de Tipparade, maar slaagde er desondanks niet in de Top 40 te halen. Dat is nu, precies een half jaar later, wel gelukt en dat is te danken aan de remix die Felix Jaehn heeft gemaakt.

Nea - Some Say from Martí Somoza on Vimeo.

Foto: YouTube