Bad Habits nu 11 weken meest gedraaid

- Hitlijsten

 Ed Sheeran
Bad Habits nu 11 weken meest gedraaid

Voor de elfde week staat Ed Sheeran met Bad Habits op de eerste plaats van de Airplay Top 40.

Deze week evenaart Bad Habits het aantal weken dat Soldier On van Di-Rect op de eerste plek van de lijst stond. Daarmee wordt nu Blinding Lights van The Weeknd de vorige hit die langer op 1 stond dan Soldier On en Bad Habits, totaal 17 weken.

Voor Elton John en Dua Lipa kan er wel eens een nummer 1 in de maak zijn. De Pnau-remix van Cold Heart schiet deze week de top 10 in en komt zo op nummer 2. Dua Lipa wist vorig jaar met Homesick ook een nummer 1-hit in de Airplay Top 40 te scoren. De snelste stijger staat deze week ook in de top 10: My Universe (van Coldplay en BTS) was afgelopen week een veel gedraaide nieuwe track en komt zo, met 23 plaatsen winst, op nummer 7. In omgekeerde richting levert P!nk deze week 16 plaatsen in en dat maakt All I Know So Far op nummer 39 de snelste zakker.

Met Montero (Call Me By Your Name) maakte Lil Nas X deze zomer zijn debuut in de Airplay Top 40. De track kwam in juli niet verder dan nummer 23. De volgende track van zijn Montero-album, Thats What I Want, heeft dat nu al overtroffen. De nieuwste van Lil Nas X komt de lijst, als hoogste nieuwe, binnen op nummer 19. Met zowel de Favourite als Alarmschijf op zak is nu al duidelijk dat de track volgende week nog een stuk hoger zal staan. Ook Acapulco (Jason Derulo) en Amsterdam (Flemming) zijn nieuw in de lijst.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) BAD HABITS- Ed Sheeran

7 (30) MY UNIVERSE- Coldplay x BTS

19 (--) THATS WHAT I WANT- Lil Nas X

29 (--) ACAPULCO- Jason Derulo

40 (--) AMSTERDAM- Flemming