Nieuws
Hitlijsten

Armin van Buuren Top 40

Armin van Buuren Top 40
Armin Van Buuren 

Internationaal wordt de Nederlandse dancescene al jarenlang als een van de grootste gezien. De top 10 beste dj’s ter wereld staat eigenlijk altijd vol met meerdere Nederlanders. Een van die dj's is Armin Jozef Jacobus Daniël van Buuren. Uiteraard kennen wij hem beter als Armin van Buuren, de Nederlandse dj en producer met de meeste hits in de Top 40. Come Around Again wordt eind april 2022 zijn veertigste hit en daarmee maakt hij dus ook zijn eigen Top 40 vol. We nemen acht highlights met je door.

The Sound Of Goodbye

De in 1976 geboren Armin begon in 1995 met draaien in clubs in Leiden. Van Ben Liebrand, een van zijn grote voorbeelden, leerde hij muziek produceren en in 2000 verscheen zijn eerste eigen muziek. Hij bereikte dat jaar twee keer de Tipparade waarvan een keer met het project Alibi dat hij samen deed met een andere legende in de Nederlandse dj-scene, namelijk Tiësto. Zijn allereerste Top 40-hit kwam via The Sound Of Goodbye dat hij in 2001 uitbracht onder de naam Perpetuous Dreamer. Het knappe is dat hij, terwijl hij hard bezig was zijn muziekcarrière op te starten, hij ook tussendoor even afstudeerde in de rechten in Leiden. Toch was al vrij snel duidelijk dat daar geen toekomst voor hem lag maar eerder in de muziek. Hij begon in 2001 ook met zijn eigen radioprogramma A State Of Trance. Het programma groeit uit tot een gigantisch succes dat werd uitgezonden in landen over de hele wereld.

Saturday Night (ft. Herman Brood)

Tussen 2001 en 2006 werkte Armin hard aan zijn muziekcarrière. Hij bouwde A State Of Trance verder op, trad overal op en scoorde consistent hits. Hij scoorde in die jaren vijf Top 40-hits waarvan Serenity, zijn anthem voor het bekende dancefestival Sensation White, de grootste werd met een piek op nummer 11. Hij stond ook in de lijst met een remix van Love You More, een van de grootste hits van Zeeuwse band Racoon. In 2006 voegde hij daar nog een bijzonder liedje aan toe. Hij maakte namelijk een remix van de Herman Brood-klassieker Saturday Night, zes jaar na de tragische zelfmoord van het Nederlands rockicoon. Het origineel redde het in 1978 tot nummer 23, maar daar wist Armin’s versie helaas niet aan te komen. Saturday Night is met 16 punten en een piek van nummer 35 namelijk de kleinste hit uit de carrière van de Leidse DJ.

In And Out Of Love (ft. Sharon Den Adel)

Ondertussen was het 2008 en scoorde Armin van Buuren in totaal al maar liefst elf keer een Top 40-notering. Wat die hits alleen wel gemeen hadden, was dat geen van hen de top 10 bereikten. Sterker nog, Serenity was tot dan toe zijn enige top 20-hit. Tot hij de studio in dook met een onverwachtse naam. Sharon den Adel is de zangeres van metalband Within Temptation die tussen 2002 en 2010 meerdere keren de top 10 wisten te bereiken. Hoewel de combinatie met de trancesound van Armin van Buuren vergezocht leek, werd In And Out Of Love de eerste top 10-hit voor de dj en producer. 

This Is What It Feels Like (ft. Trevor Guthrie)

Iedere artiest met veel hits heeft er wel eentje tussen zitten die om heel veel redenen extra belangrijk was. Voor Armin was dat absoluut This Is What It Feels Like. Na jaren van hitjes en het ontwikkelen van zijn eigen stijl in popmuziek, viel in 2013 alles op zijn plek. De sterke vocals van de Canadese singer-songwriter Trevor Guthrie en een grootse productie... het werkte allemaal. Nooit eerder maakte hij een liedje dat zich zo goed leende voor de radio en dat heeft hij geweten. Nederland omarmde het massaal en uiteindelijk kwam This Is What It Feels Like tot nummer 3 in de Top 40 en scoorde het maar liefst 759 punten. Ook werd het zelfs genomineerd voor een Grammy voor Best Dance Recording. Maar daar bleef het niet bij. John Ewbank, met wie hij het nummer samen schreef, zag in This Is What It Feels Like nog iets veel groters. Hij kreeg het Metropole Orkest zover om mee te werken aan een rustigere versie van het nummer. Ook de zogeheten John Ewbank Classical Remix wist uiteindelijk nog eens de Top 40 te halen en 128 punten te scoren.

Heading Up High (ft. Kensington)

Ondertussen heeft Armin zo’n beetje alle noemenswaardige Nederlandse sterren wel op zijn plaat gehad. Een kleine greep daaruit: Racoon, Herman Brood, Sharon den Adel, Jacqueline Govaert, VanVelzen, Mr Probz, Marco Borsato, Davina Michelle en Duncan Laurence. Allemaal werkten ze met Armin samen en dat zijn alleen nog maar de Nederlanders. Toch is Heading Up High misschien nog steeds wel de meest verrassende samenwerking die Armin van Buuren uitbracht. Hij deed hem namelijk samen met Utrechtse rockband Kensington. Een band en een dj, gaat dat wel samen? Dat vroegen veel mensen zich af. Toch was na een keer luisteren naar Heading Up High duidelijk dat het antwoord op die vraag een overtuigende 'ja' moest zijn. De identiteiten van beide acts bleven ferm overeind en het leverde ze een grote hit op. Heading Up High piekte op nummer 12 en haalde in totaal 405 punten binnen.

Therapy (ft. James Newman)

Het klinkt gek, maar in 2017 begon Armin van Buuren aan de succesvolste fase van zijn carrière. Alles wat hij in die jaren uitbracht was raak en domineerde wekenlang radioplaylists en de hitlijsten. Dat gold voor I Need You, Sex, Love & Water, Blah Blah Blah en Wild Wild Son, maar toch vooral voor twee andere rammers. Eerst was er in de zomer van 2017 zijn overduidelijke gooi naar de titel zomerhit in het nummer Sunny Days. Die samenwerking met Amerikaanse zanger Josh Cumbee hield het vol tot ver na de sunny days en stond maar liefst een half jaar in de Top 40. Op dat succes borduurde hij in 2018 voort met nog een popliedje in hart en nieren, namelijk Therapy. Ook die plaat was werkelijk de Top 40 niet uit te slaan. Uiteindelijk piekte beide grote hits op nummer 4, maar harkte Therapy slechts elf punten meer binnen dan Sunny Days. Nog een leuk feitje: Therapy werd ingezongen door Britse singer-songwriter James Newman. Hem zou je kunnen kennen als de broer van John Newman die meerdere Top 40-hits scoorde. Ook werd hij in 2021 diep laatste toen hij voor het Verenigd Koninkrijk meedeed aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Hoe Het Danst (ft. Marco Borsato & Davina Michelle)

Elke keer als je denkt dat je het beste van Armin van Buuren wel gezien hebt, doet hij er een schepje bovenop. In 2019 zorgde hij voor de meest verrassende hit in jaren. Hij haalde Marco Borsato na jaren afwezigheid terug naar nummer 1 en combineerde hem met de populairste stem van dat moment, namelijk die van Rotterdamse Davina Michelle. Het was ook de eerste keer dat Armin iets in het Nederlands uitbracht en dat bleek een gouden zet. Hoe Het Danst werd niet alleen zijn eerste en tot nu toe enige nummer 1-hit, het werd ook de grootste hit van 2019. Met een monsterscore van 901 punten is het zelfs de op één na grootste Nederlandstalige hit ooit in de Nederlandse Top 40.

Come Around Again (ft. Billen Ted & JC Stewart)

Er kan er maar één de 40e zijn. Eind april weet Armin, met de hulp van Billen Ted en JC Stewart, de 18e act ooit te worden die zijn eigen Top 40 heeft. Zelf liet de dj weten bijzonder verrast te zijn met het eindresultaat van Come Around Again: "Wat ik er zo fijn aan vind is dat het een beetje van alles heeft". Daarmee doelde Armin op de energie die nodig op de dansvloer maar ook die tekstuele diepgang en een poppy haakje dat dan weer nodig is op de radio. Eind maart was Come Around Again voor het eerst te horen in Miami tijdens het Ultra Festival en vier weken later volgde een eerste week in de Enige Echte.

Hier check je de volledige Armin Van Buuren Top 40. Ook kun je al zijn hits luisteren via Spotify en zie je de clips in deze playlist op YouTube.

(29/04/2022)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy