Airplay Top 40: Bad Habits 12e week op 1

- Hitlijsten

 Ed Sheeran
Airplay Top 40: Bad Habits 12e week op 1

Voor de twaalfde week is Bad Habits van Ed Sheeran de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio.

De Brit, die afgelopen week een bliksembezoek bracht aan ons land, zette Bad Habits al op 10 juli voor het eerst op nummer 1 in de Airplay Top 40. Sindsdien stond de track slechts drie weken niet op die eerste plaats. Ondertussen klimt Shivers ook gestaag richting de top 10. De tweede single van zijn aanstaande Equals-album klimt deze week naar nummer 12.

Run van OneRepublic, dat eerder een week op nummer 1 stond, klimt naar nummer 2. De groep rond Ryan Tedder staat voor de negende week bij de drie meest gedraaide hits op de Nederlandse radio. Stay, de hit van The Kid Laroi en Justin Bieber, staat voor de vierde week in de top 3 en daarbij voor de derde keer op nummer 3.

Lil Nas X weet Thats What I Like in de top 10 te slingeren. Deze week klimt de track met 15 plaatsen winst naar nummer 4. Remember van Becky Hill en David Guetta stond zes weken geleden voor het eerst op nummer 5. Deze week keert Remember terug op die positie door elf plaatsen te stijgen. De meest winst is echter weggelegd voor Flemming die 16 plaatsen winst weet te boeken met Amsterdam. De huidige Alarmschijf kwam vorige week al binnen op nummer 40 en stijgt nu door naar nummer 24. De Alarmschijf van een week eerder, die van Coldplay en BTS (My Universe), zakt 14 plaatsen naar nummer 21 en is daarmee de snelste zakker.

In de Airplay Top 40 deze week vier binnenkomers. Who’s In Your Head (van Jonas Brothers) is de hoogste van dat viertal op nummer 32. Uitgerekend op die positie stond de track ook twee weken geleden maar vorige week buitelde het nummer tot net buiten de lijst. De hoogste ‘nieuwe’, waar de track oorspronkelijk al uit 2020 stamt, is Heat Waves van Glass Animals. De band uit Oxford staat voor het eerst in de Airplay Top 40 op nummer 33.

Bekijk hier de nieuwe Airplay Top 40.

1 ( 1) BAD HABITS- Ed Sheeran

24 (40) AMSTERDAM- Flemming

33 (--) HEAT WAVES- Glass Animals

38 (--) ANYWHERE WITH YOU- Afrojack, Lucas & Steve & Dubvision

39 (--) HURRICANE- Ofenbach & Ella Henderson