17 Miljoen Mensen overtreft origineel

- Hitlijsten

 A7S SAINt JHN Snelle Dua Lipa Justin Bieber Topic Imanbek

Voor de derde week op rij is 17 Miljoen Mensen van Davina Michelle en Snelle de nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Daarmee geven ze Fluitsma & Van Tijn het nakijken. 

In 1996 stond 15 Miljoen Mensen twee weken op de eerste plek van de Top 40. 17 Miljoen Mensen weet er nu een weekje meer aan vast te knopen en daarmee staat 17 Miljoen Mensen net iets langer op de felbegeerde eerste plek. Davina Michelle staat hierdoor voor de 17e week op nummer 1 en daarmee overtreft ze het aantal weken dat André Hazes op nummer 1 stond. De Amsterdamse zanger stond postuum met drie hits in totaal 16 weken op 1. 

Roses snelt naar 3
Achter Davina en Snelle houdt The Weeknd met Blinding Lights stand, maar de vraag is voor hoe lang. Roses (Imanbek Remix) van SAINt JHN is namelijk bezig aan een razendsnelle opmars. Twee weken geleden stond de track nog op 17 en vorige week stormde Roses naar de zesde plaats. Deze week snelt het nummer naar de derde plek. De vraag is hoe hard de remix volgende week omhoog gaat. 

Benee en Gus Dapperton naar 6
Physical van Dua Lipa blijft plakken op de vierde plek en daaronder staat Racoon. Het Is Al Laat Toch valt uit de top 3 en komt op 5 terecht. Ondertussen boeken Benee en Gus Dapperton flink wat winst. Supalonely stijgt van 10 naar 6. In Your Eyes van Robin Schulz en Alida beweegt niet en staat nog altijd op 7.

Eerste top 10-hit voor Topic en A7S
Loop Niet Weg van Kris Kross Amsterdam, Tino Martin en Emma Heesters valt van 5 naar 8. Voor Topic en A7S is er wel reden voor een feestje, want de Duitser en de Zweed staan voor het eerst in de top 10 van de Nederlandse Top 40. Breaking Me wint 5 plaatsen en komt op 9 terecht. De twee A's, Alan Walker en Ava Max, besluiten de top 10. Alone, Pt. II gaat van 8 naar 10.

Justin Bieber in top 4 succesvolste mannen
Intentions van Justin Bieber en Quavo zakt een plaatsje - van 12 naar 13 - maar de Canadese zanger komt wel in de top 4 van succesvolste mannen uit de Top 40-geschiedenis.  De 26-jarige Justin komt deze week op 8734 punten – precies één punt meer dan Calvin Harris, die daardoor nu genoegen moet nemen met de vijfde plek. De meest succesvolle man in de Top 40 blijft David Guetta, die in november van 2019 voor het laatst in de Top 40 stond.

Dua Lipa en The Weeknd gaan hard
Op 14 en 15 vinden we achter elkaar twee grote stijgers. Dua Lipa kwam vorige de Top 40 binnen op 26 en knalt met Break Your Heart gelijk door naar de veertiende plek. Daardoor staat de zangeres net niet met drie nummers in de top 20, want Don't Start Now valt deze week van 17 naar 22. The Weeknd stijgt met In Your Eyes tien plaatsen en komt op 15 terecht. Daarmee blijft de Canadees reuzestappen maken: vorige week steeg de track van 37 naar 25. 

De complete Top 40 van deze week check je hier!

Foto: YouTube