17 Miljoen Mensen nu 4 weken op 1

- Hitlijsten

 Topic Snelle Benee Gus Dapperton Dua Lipa Di-Rect A7S
Davina Michelle

Voor de vierde week op rij staat 17 Miljoen Mensen van Davina Michelle en Snelle op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Het duo wordt nog altijd flink gestreamd en ook de airplaycijfers zijn vooralsnog stabiel.

Davina weet hiermee haar totaal aantal weken als lijstaanvoerder op te krikken tot 18. Deze week evenaart ze het aantal weken dat Shakira op nummer 1 stond met Whenever Wherever (9), Underneath Your Clothes (4), Hips Don’t Lie (2) en Beautiful Liar (3). Nog slechts twee zangeressen wisten de Top 40 voor een hoger aantal weken aan te voeren… Adele kwam tot 19 en Madonna tot 22 weken. Snelle, die we als zanger en rapper kunnen bestempelen, komt deze week op 8 weken als lijstaanvoerder. Daarmee nadert hij op zijn beurt Lil Kleine, die nog steeds in de boeken staat als de Nederlandse rapper met de meeste weken op nummer 1.

Eindelijk weer Nieuw-Zeeland in de top 4
Ook de nummers 2 en 3 blijven plakken. Dat houdt in dat Blinding Lights van The Weekend en Roses (Imanbek Remix) daar opnieuw staan. Benee en Gus Dapperton weten wel te stijgen. Het duo gaat van 6 naar 4 met ex-Alarmschijf Supalonely. Daarmee staat er voor het eerst sinds lange tijd weer een Nieuw-Zeelandse act in de top 4 van de Top 40. De laatste artiest die dat flikte was Lorde, die in 2013 niet verder dan de vierde plek wist te komen met Royals.

Topic en A7S maken flinke stappen
Ook Breaking Me van Topic en A7S maakt stappen. Het nummer stijgt vier plaatsen en komt op 5 terecht. Physical van Dua Lipa duikt van 4 naar 6 en In Your Eyes van Robin Schulz en Alida blijft net zo zeven als vorige week. Racoon is op de terugweg met Het Is Al Laat Toch. De Zeeuwen gaan van 5 naar 8. Vlak onder hen vinden we een duo dat al 16 weken in de lijst staat, maar toch weer weet te stijgen: Alan Walker en Ava Max. Alone, Pt. II wint een plekje en komt terecht op 9.

12e top 10-hit voor Dua Lipa
Op nummer 10 komen we Dua Lipa weer tegen, maar deze keer met Break My Heart. Het is haar 12e Top 40-hit die nu (dus) ook haar 12e top 10-hit is. Er is nog slechts één act die een langere serie hits achter elkaar tot in de top 10 bracht: dat lukte 2 Unlimited namelijk 13 keer op rij. Voor de Backstreet Boys ging het na 11 opeenvolgende top 10-hits mis. Ch!pz zette met 10 Top 40-hits een 100% score neer en na hun tiende top 10-hit kwamen zij niet meer terug in de hitlijst. Break My Heart gaat van 14 naar 10.

Soldier On klapt door
The Weeknd kan de top 10 opnieuw al ruiken. Met In Your Eyes schiet de Canadees van 15 naar 11 en daardoor lijkt hij net als Dua Lipa op weg naar twee hits in de top 10. Iets lager knalt DI-RECT van 24 naar 16 met de ex-Alarmschijf Soldier On. Mattie & Marieke maakten afgelopen week een alternatieve versie van de track, met daarin fragmenten van kinderen die hun dromen vertellen in de huidige situatie met corona en stukjes uit de persconferentie van Mark Rutte van afgelopen week. Het zorgde voor kippenvel bij luisteraars. Ondertussen wordt het nummer nog steeds veel aangevraagd en is het uitgegroeid tot strijdlied in deze bijzondere tijden.

De complete Top 40 van deze week check je hier!

Foto: YouTube