Na 11,5 jaar Nederlandse boyband in de top 20

- Hitlijsten

 B-Brave Sevn Alias Men2B Raffish
Na 11,5 jaar Nederlandse boyband in de top 20

We hebben er lang op moeten wachten, maar voor het eerst in 11,5 jaar weet een Nederlandse boyband de top 20 van de Top 40 te bereiken. B-Brave is de gelukkige!

Dioni, Kaj, Cassius, Samuel en Jai stijgen deze week flink in de Lijst der Lijsten. One Night Stand gaat deze week van 37 naar 16 en is daarmee de snelste stijger van deze week. Met deze sprong evenaart de track onder andere Here With Me van Dido, Burn van Usher, Desecration Smile van de Red Hot Chili Peppers en I Took A Pill In Ibiza van Mike Posner. Al deze nummers stegen met 21 plaatsen naar de zestiende plek.11,5 jaar terug
De laatste keer dat een Nederlandse boyband in de top 20 van de Top 40 stond, was in de laatste Top 40 van 2004. Op 25 december van dat jaar kwam Bigger Than That van Men2B binnen op de eerste plek. Die groep werd samengesteld tijdens de RTL4-talentenjacht Popstars The Rivals en bestond uit Anno van Wanrooij, Ehsan Naseri, Mark Ebing, Nils Krake en Steven Lugger. De boys namen het op tegen de girlband uit dat programma, Raffish (met Eva Simons en Sharon Doorson).

Men2B won door hun kerstnummer 1 het programma, maar een week later stootte Plaything van Raffish Bigger Than That van de bovenste plek.