Jarige Ed Sheeran 10 weken op 1

- Hitlijsten

 Ed Sheeran
Jarige Ed Sheeran 10 weken op 1

Ed Sheeran blijft met Shape Of You ook deze week de nummer 1-positie in handen houden. Rockabye van Clean Bandit, Anne-Marie en Sean Paul en Call On Me (Ryan Riback Remix) van Starley proberen het Ed lastig te maken op 2 en 3.

Dubbel feest voor Ed, want naast zijn succes in Nederland is hij ook nog jarig vandaag. Thinking Out Loud stond vijf weken op 1 in de Top 40 en met Shape Of You evenaart de zanger die prestatie. Meteen komt hij in een imposant rijtje van Britse zangers die eerder dubbele cijfers op de eerste plaats wisten te boeken: George Michael (26 weken), Elton John (25 weken), Cliff Richard (12 weken), David Bowie (11 weken) en Phil Collins (10 weken).Rockabye? Rockahi!
Met Rather Be stond Clean Bandit al 15 weken bij de drie populairste hits van ons land. Ook hun huidige hit weet van geen wijken en staat al twaalf weken op het erepodium van de Top 40. En dus weten de Britten meer dan een half jaar (27 weken) in de top 3 te staan. De groep evenaart daarmee Middle Of The Road (die dat met vijf hits deed) en Phil Collins (die 27 weken realiseerde met 8 top 3-noteringen). The Beatles (125 weken), The Rolling Stones (68 weken), The Bee Gees (51 weken), Queen (40 weken), The Kinks (39 weken) en UB40 (35 weken) waren Britse bands die langer in de top 3 verbleven.Stijgers
Gebeurt er dan verder niets meer in de top 10? Het antwoord is nee. Vier weken geleden kwamen Jax Jones en Raye de Top 40 binnenvliegen met You Don't Know Me (Na Na Ay!). Deze week maakt de track een enorme sprong, van 16 naar 10. Martin Garrix en Dua Lipa maakten vorige week nog een veel grotere sprong, met Scared To Be Lonely. Deze week gaat het duo weer omhoog, maar boeken zij slechts één plek winst. De complete top 10 check je in ons overzicht.