Global Top 40: God’s Plan blijft op 1

- Hitlijsten

 Brooks Shawn Mendes Martin Garrix Drake
Global Top 40: God’s Plan blijft op 1

Voor de negende achtereenvolgende week is Drake de baas over alle hits in de wereld.

De Canadese rapper weet ook deze week zijn voorsprong op X (van Nicky Jam en J. Balvin) te behouden. Daarmee leidt hij voor de negende week de lijst van de 40 grootste hits ter wereld. Shawn Mendes is in de nieuwste Global Top 40 niet alleen de hoogste nieuwe met In My Blood maar weet ook met Lost In Japan binnen te komen in de lijst.

Via Martin Garrix en Brooks staan er deze week ook weer twee Nederlanders in de lijst van grootste hits ter wereld. Like I Do, de track met David Guetta, is één van de vier binnenkomers.

IDGAF (van Dua Lipa) weet een nieuw hoogtepunt in de lijst te bereiken nadat ze de afgelopen twee weken al op de zevende plaats was aangekomen. Ook The Middle (van Zedd, Maren Morris en Grey) kent een nieuwe pieknotering en keert daarmee terug in de top 10. The Middle is, tegelijk met Rockstar (van Post Malone en 21 Savage) en Moonlight (van XXXTentacion) de snelste stijger in de lijst. Finesse (van Bruno Mars en Cardi B), die vorige week nog een kleine opleving had onderin de lijst, is deze week de snelste zakker.

Na 63 weken hebben we deze week afscheid genomen van Shape Of You. De hit van Ed Sheeran stond sinds 21 januari 2017 in de lijst en wist het 15 weken op nummer 1 vol te houden. Ondertussen staat de Brit met nog een hit in de lijst, waar Perfect (in de 37e week) deze week wel weer buiten de top 10 valt.

De complete Global Top 40 staat dinsdagochtend online. Wil je maandagavond al een blik op de lijst werpen dan registreer je je hier.