Britse #1-strijd wordt fel

- Hitlijsten

 Wham! Eminem Ed Sheeran
Britse #1-strijd wordt fel

Het is een belangrijke strijd in het Verenigd Koninkrijk – wat staat er met Kerst op de eerste plaats van de Britse hitlijst.

De afgelopen twee weken wist Ed Sheeran met Perfect de eerste plek te bezetten en afgelopen vrijdag wierp de Britse zanger nog een derde wapen in de strijd… een symfonische uitvoering van Perfect waarop ook de Italiaanse zanger Andrea Bocelli te horen is. Of de Britse muziekliefhebbers aan Sheeran de eer gunnen met Perfect op nummer 1 te staan is de vraag.

In de eerste 24 uur na het verschijnen van de vorige Britse hitlijst lijken drie nummers de wedstrijd te gaan uitvechten: Perfect (van Ed Sheeran), Last Christmas (van Wham!) en River (van Eminem en… Ed Sheeran), zo meldt Official Charts. Daarmee blijkt dus dat Sheeran twee tracks in de strijd heeft om met Kerst de Britse hitlijst aan te voeren. Last Christmas is ondertussen de best verkochte hit aller tijden die nooit op nummer 1 heeft gestaan.

Afgelopen vrijdag pakte Ed Sheeran in het Verenigd Koninkrijk voor de derde keer de ‘dubbel’ in de lijisten. Niet alleen stond hij (met Perfect) op 1 in de singlelijst want ook zijn album (Divide) keerde terug op de eerste plek van de albumlijst. Eerder dit jaar lukte dat ook twee keer toen Shape Of You de meest populaire single was.

(Foto: BSR Agency)