Coverafbeelding Guns N Roses / Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine - Remix

Guns N Roses / Guns N' Roses

Sweet Child O' Mine - Remix

  • Statistieken
  •   10 weken
  •   24 piekpositie
  •   108 punten
  •   1988

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

Deze uit de Verenigde Staten afkomstige rockband is opgericht in 1985. De band werd gevormd door zanger Axl Rose, gitarist Tracii Guns, gitarist Izzy Stradlin, bassist Duff McKagan en drummer Robbie Gardner.


De bandnaam is een samenvoeging van twee bands die samen Guns N’ Roses vormen, L.A. Guns en Hollywood Rose.


Omdat bij het eerste optreden Guns en Gardner niet aanwezig konden zijn moest McKagan andere muzikanten vinden. Zo kwamen gitarist Slash en drummer Steven Adler bij de band.


In 1986 komt hun in eigen beheer uitgebrachte EP Live?!@Like A Suicide uit.


Met het album Appetite For Destruction uit 1987 krijgen ze wereldwijde bekendheid. Ruim 28 miljoen exemplaren gaan er over de toonbank. Er zijn twee albumhoezen van het album. De eerste is een coverillustratie die nogal in opspraak kwam met een monster en een half ontklede jonge vrouw. De tweede is een kruis met vijf doodskoppen die de gezichten van de bandleden moeten voorstellen.


Tijdens het opnemen van de albums Use Your Illusion I en II verliet Steven Adler de band. Met Matt Sorum op drums en Dizzy Reed op keyboard versterkte de band zich. Na enkele concerten, die uit de albums volgden verliet Izzy Stradlin de band en werd hij vervangen door Gilby Clarke.


November Rain afkomstig van het album Use Your Illusion I, is een grote hit geworden zelfs voor publiek die geen fan zijn van Guns N’ Roses is het een geliefd nummer. Het nummer heeft het grootste aantal minuten solo van alle radioversies die ooit in de Nederlandse Top 40 stonden.


Knockin’ On Heavens’Door stond maar liefst 4 weken op nummer één in de lijst der lijsten en is mede daarmee de bestverkopende single in 1992.


De verkoop van het album The Spaghetti Incident?, uit 1993, viel tegen. In de jaren daarna viel de band langzaam uit elkaar en bleef uiteindelijk alleen Axl Rose over.


Axl Rose gaat in 1998 verder met een nieuwe bezetting bestaande uit drummer Josh Freese, gitarist Robin Finck, gitarist Paul Huge, bassist Tommy Stinson en op keyboard Dizzy Reed. De single Oh My God van het album Chinese Democracy komt in 1999 uit, terwijl het album pas in 2008 op de markt kwam.


Er volgt een rechtszaak nadat er een Greatest Hits-album wordt uitgebracht waarmee de (ex)leden van Guns N’ Roses het niet mee eens zijn.


De samenstelling van de band wijzigt keer op keer. Axl komt niet altijd opdagen bij optredens en hierdoor verkoopt de tour minder goed en worden er zelfs concerten opgeschort. Uiteindelijk komt er een Europese tour in 2006 waar ze ook Nederland aandeden. Nieuw werk liet op zich wachten. Er werden verschillende data genoemd, eerst voor heel 2006 en later zelfs ook 2007. Uiteindelijk komt pas in 2008 het album Chinese Democracy uit, 15 jaar na het laatste studioalbum.


De band krijgt een plaats in de Rock and Roll Hall Of Fame in 2012. Ze zijn een van de bestverkopende bands wereldwijd met meer dan 100 miljoen verkochte albums.


In 2016 kondigen zij een nieuwe tournee aan, Not In This Lifetime. De samenstelling van de band is weer bijna in originele bezetting. Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Dizzy Reed, Richard Fortus en Melissa Reese.

Songtekst

She's got a smile that it seems to me
Reminds me of childhood memories
Where everything
Was as fresh as the bright blue sky
Now and then when I see her face
It takes me away to that special place
And if I stared too long
I'd probably break down and cry

Woah oh woah sweet child o' mine
Woah oh oh oh sweet love of mine


[Guitar break]


She's got eyes of the bluest skies
As if they thought of rain
I'd hate to look into those eyes
And see an ounce of pain
Her hair reminds me
Of a warm safe place
Where as a child I'd hide
And pray for the thunder
And the rain to quietly pass me by

Woah oh woah sweet child o' mine
Ohhhhh oh oh oh sweet love of mine 2x


[Guitar Solo]


Oooooohhhh yeah
Oh oh oh oh sweet child o' mine
Oh oh oh woah oh sweet love of mine

Woah oh oh oh sweet child o' mine
Oooh yea-ha
Oo-oo-oo-hoo sweet love of mine


[Guitar solo]


Where do we go
Where do we go now
Where do we go

Oo oo oh

Where do we go-oh
Where do we go
Ooh where do we go now

Where do we go
Sweet child
Ooh where do we go now

I-i-i-i-i-i-i-i
Ooh Where do we go now
Ah ah ah ah a-ooh woah
Where do we go
Ooooh oh where do we go now
Oh where do we go
Where do we go now

Where do we go-oh-oh
Woah ooh where do we go now

Ooh no no no no no

Sweet child
Sweet child o' mine

Songinformatie

"Sweet Child O' Mine" gaat over Axl toenmalige vriendin en uiteindelijk vrouw, Erin Everly en schijnt geïnspireerd te zijn op het nummer "Sail Away Sweet Sister" van Queen. Tijdens concerten zong Axl Rose wel eens in a capella het refrein van dat nummer. "Sail away sweet sister, sail across the sea, maybe you find somebody, that will love you half as much as me. My heart is always with you, no matter what you do. Sail away sweet sister, I will always be in love with you".

Het nummer stond 2 keer - kort achter elkaar - in de Top 40 (1988 en 1989). Toch bereikte het nummer slechts een 24e plaats als hoogste notering.
ArtiestGuns N' Roses
 A-kant
Titel Sweet Child O' Mine (Remix/Edit)
Lengte 3:57
Componist(en) W. Axl Rose & Jeffrey Isbell & Saul Hudson & Michael McKagan & Steven Adler
Producer(s) Mike Clink & Guns N' Roses
Engineer(s) Steve Thompson, Michael Barbiero
 B-kant
Titel Out To Get Me (LP Version)
Lengte 4:20
Componist(en) Guns N' Roses
Producer(s) Mike Clink
Mixage Steve Thompson, Michael Barbiero
 
Platenlabel Geffen
Catalogusnr 927 794-7
Hoogste positie UK 6
Hoogste positie US 1
Album Appetite For Destruction


Positieverloop