Coverafbeelding George Michæl and Queen - Somebody To Love
  • Statistieken
  •   10 weken
  •   5 piekpositie
  •   278 punten
  •   1993

Artiestinformatie

Geboortedatum   25-06-1963
Land   Verenigd Koninkrijk

Georgios Kyriacos Panagiotou, dat is de echte naam van George Michael. Hij is één van de succesvolste zangers uit de jaren 80 en 90. Hij richt, samen met Andrew Ridgeley, in 1981 het duo Wham! op. Na vijf succesvolle jaren besluit het duo in 1986 uit elkaar te gaan. George flirtte in die vijf jaar al een aantal keer als solo artiest... en niet zonder succes. Zo scoorde hij bijvoorbeeld met Careless Whisper in 1984 een hit. Omdat hij meer serieuzere muziek wilde maken dan met de nummers die hij met Wham! deed, was zijn officiële eerste stap als solo artiest samen met Aretha Franklin. Het was de eerste single die hij niet zelf schreef. In 1988 won hij er een Grammy Award mee.In 1993 spande George een rechtzaak aan tegen Sony over zijn contract, die hij verloor. Hij kon daardoor geen nieuw materiaal uitbrengen bij Epic. DreamWorks maakte een deal met Sony waardoor George bij een nieuw label verder ging. In 1994 kwam hij met nieuw werk. Jesus To A Child, een ode aan zijn overleden vriend Anselmo.Met het nummer Outside in 1998 neemt hij zijn arrestatie van kort daarvoor, voor het provoceren van een undercover agent in een openbaar toilet, op de hak. Het nummer wordt misschien daardoor wel een hit.In 1991 pakt hij met Don't Let The Sun Go Down On Me, een duet met Elton John, zijn zesde nummer 1-hit.Zijn staat van dienst is ontzettend groot. Zo wordt hij door de Britse Radio Academy uitgeroepen tot meest gedraaide artiest in de periode tussen 1984 en 2004. Ook de vele prijzen die hij won liegen er niet om. Zo won hij bijvoorbeeld 2 Grammys, 3 Brit Awards en 4 MTV Video Music Awards. Zijn albums gaan met maar liefst ruim 100 miljoen verkochte exemplaren als warme broodjes over de toonbank. In 2014 verscheen zijn tiende solo-album Symphonica. George Michael werkte in 2016 aan een film in zijn leven die in het voorjaar van 2017 moest verschijnen. Ook had hij plannen voor een nieuw studioalbum. Op 25 december overlijdt de zanger op 53-jarige leeftijd aan hartfalen.


In november 2019 verscheen de film Last Christmas, een romantische komedie gebaseerd op de hits van Wham! en George Michael. Aan het einde van de film is het nummer This Is How (We Want You To Get High) te horen, een track waar hij kort voor zijn dood aan werkte met als doel het op een nieuw album te zetten.

Songtekst

Can Anybody Find Me
Somebody to love?
Each morning i get up i die a little
Can't barely stand on my feet

Take a look in the mirror and cry
Lord, what you're doing ro me
I have spent all my years in believing you
But i just can't get no relief, lord

Somebody, somebody
Can anybody find me someone to love
I work hard everyday of my life
I work till i ache my bones

At the end i take home my
Hard earned pay ail of my own
I get down on my knees and i start to pray
'Til the tears run down from my eyes, lord

Somebody, somebody
Can anybody find me somebody to love
Everyday i try and i try
But everybody want to put me down

They say i go'in crazy
They say i got a lot of water in my brain
Got no common sense
I got nobody to believe

Yeah, yeah, yeah, yeah
Ooh, somebody
Somebody can anybody find me
Somebody to love

Got no feel, i got no rhythm
I just keep losing my bear
I'm ok, i'm alright
Ain't gonna face no defeat

I just got ta get out of this prison cell
One day i'm gonna be free, lord
Find me somebody to love
Find me somebody to tove

Find me somebody to love
Find me somebody to love
Find me somebody to love
Find me somebody to love

Find me somebody to love
Find me somebody to love
Find me somebody to love
Somebody, somebody, somebody, somebody

Somebody find me somebody
Find me somebody to love
Can anybody find me
Somebody to love

Find me somebody to love!
Find me somebody to love!
Find me, find me, find me, find me

Songinformatie

Michael trad op tijdens het Freddie Mercury Tribute Concert, een eerbetoon aan de overleden zanger van Queen. Michael stal de show met zijn versie van "Somebody To Love", waarna er gefluisterd werd dat hij de nieuwe frontman van Queen zou worden. Het is echter bij geruchten gebleven. "Five Live" is een album uit 1993, met daarop vijf nummers gezongen door Michael, Queen en Lisa Stansfield: "Somebody To Love" en "These Are The Days Of Our Lives" waren opgenomen bij het concert, "Killer", "Papa Was A Rollin' Stone" en "Calling You" zijn liveoptredens van Michael tijdens zijn "Cover To Cover Tour". "Somebody To Love" stond oorspronkelijk op het in 1976 uitgebrachte album "A Day At The Races" en kwam in hetzelfde jaar uit als single. Het album eindigt met "Dear Friends", een nummer van Queen uit 1974 en oorspronkelijk van het album "Sheer Heart Attack".
ArtiestGeorge Michael,
Queen
 A-kant
Titel Somebody To Love
Lengte 05'17
Componist(en) Freddie Mercury
Producer(s) George Michael, Queen
Engineer(s) Charlie Brocco
 B-kant
Titel [Queen] Dear Friends
Lengte 01'07
Componist(en) May
Producer(s) Roy Thomas Baker, Queen
 
Platenlabel Parlophone
Catalogusnr 7243 8 80582 2 3
Hoogste positie UK 1
Hoogste positie US 30
Album Five Live EP


Positieverloop