Coverafbeelding George Michael - Faith
  • Statistieken
  •   13 weken
  •   1 piekpositie
  •   433 punten
  •   1987

Artiestinformatie

Geboortedatum   25-06-1963
Land   Verenigd Koninkrijk

Georgios Kyriacos Panagiotou, dat is de echte naam van George Michael. Hij is één van de succesvolste zangers uit de jaren 80 en 90. Hij richt, samen met Andrew Ridgeley, in 1981 het duo Wham! op. Na vijf succesvolle jaren besluit het duo in 1986 uit elkaar te gaan. George flirtte in die vijf jaar al een aantal keer als solo artiest... en niet zonder succes. Zo scoorde hij bijvoorbeeld met Careless Whisper in 1984 een hit. Omdat hij meer serieuzere muziek wilde maken dan met de nummers die hij met Wham! deed, was zijn officiële eerste stap als solo artiest samen met Aretha Franklin. Het was de eerste single die hij niet zelf schreef. In 1988 won hij er een Grammy Award mee.In 1993 spande George een rechtzaak aan tegen Sony over zijn contract, die hij verloor. Hij kon daardoor geen nieuw materiaal uitbrengen bij Epic. DreamWorks maakte een deal met Sony waardoor George bij een nieuw label verder ging. In 1994 kwam hij met nieuw werk. Jesus To A Child, een ode aan zijn overleden vriend Anselmo.Met het nummer Outside in 1998 neemt hij zijn arrestatie van kort daarvoor, voor het provoceren van een undercover agent in een openbaar toilet, op de hak. Het nummer wordt misschien daardoor wel een hit.In 1991 pakt hij met Don't Let The Sun Go Down On Me, een duet met Elton John, zijn zesde nummer 1-hit.Zijn staat van dienst is ontzettend groot. Zo wordt hij door de Britse Radio Academy uitgeroepen tot meest gedraaide artiest in de periode tussen 1984 en 2004. Ook de vele prijzen die hij won liegen er niet om. Zo won hij bijvoorbeeld 2 Grammys, 3 Brit Awards en 4 MTV Video Music Awards. Zijn albums gaan met maar liefst ruim 100 miljoen verkochte exemplaren als warme broodjes over de toonbank. In 2014 verscheen zijn tiende solo-album Symphonica. George Michael werkte in 2016 aan een film in zijn leven die in het voorjaar van 2017 moest verschijnen. Ook had hij plannen voor een nieuw studioalbum. Op 25 december overlijdt de zanger op 53-jarige leeftijd aan hartfalen.


In november 2019 verscheen de film Last Christmas, een romantische komedie gebaseerd op de hits van Wham! en George Michael. Aan het einde van de film is het nummer This Is How (We Want You To Get High) te horen, een track waar hij kort voor zijn dood aan werkte met als doel het op een nieuw album te zetten.

Songtekst

Well I guess it would be nice
If I could touch your body
I know not everybody
Has got a body like you

But I've got to think twice
Before I give my heart away
And I know all the games you play
Because I play them too

Oh but I
Need some time off from that emotion
Time to pick my heart up off the floor
And when that love comes down
Without devotion
Well it takes a strong man baby
But I'm showing you the door

'Cause I gotta have faith....

Baby
I know you're asking me to stay
Say please, please, please, don't go away
You say I'm giving you the blues
Maybe
You mean every word you say
Can't help but think of yesterday
And another who tied me down to loverboy rules

Before this river
Becomes an ocean
Before you throw my heart back on the floor
Oh baby I reconsider
My foolish notion
Well I need someone to hold me
But I'll wait for something more

Yes I've got to have faith....

Songinformatie

Trivia

Het intro van Faith wordt eigenlijk gevormd door een orgeltje dat de melodie van Freedom van Wham! (in een iets trager tempo) speelt.
ArtiestGeorge Michael
 A-kant
Titel Faith
Lengte 3:14
Componist(en) G. Michael
Producer(s) George Michael
Engineer(s) Chris Porter
 B-kant
Titel Hand To Mouth
Lengte 4:36
Componist(en) G. Michael
Producer(s) George Michael
Engineer(s) Chris Porter
 
Platenlabel Epic
Catalogusnr 651119 7
Album Faith


Positieverloop