Coverafbeelding Freddie Mercury - Time Waits For No One
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   2019

Artiestinformatie

Geboortedatum   05-09-1946
Land   Verenigd Koninkrijk

Freddie Mercury wordt als Farrokh Bulsara geboren op 5 september 1946 op het eiland Sanzibar. In 1964 verhuizen de jonge Farrokh met zijn gezin naar Londen. Daar laat hij later zijn naam veranderen in Freddie Mercury.


Freddie gaat naar het Imporial College en zit in allerlei bandjes. In 1969 ziet hij een band Smile spelen en is onder de indruk. Hij komt in contact met 2 leden van de band, Brian May en Roger Taylor. Als de zanger van die band Tim Staffel het in 1970 voor gezien houdt stapt Mercury naar voren en samen met May en Taylor wordt een nieuwe band gevormd. Queen. In 1971 is het kwartet compleet als bassist John Deacon zich bij de band voegt. Queen scoort wereldwijd vele hits. Veel van die hits zoals Bohemian Rhapsody komen van Mercury. In 1985 maakt hij een solo uitstap met zijn eerste album Mr. Bad Guy maar het album flopt. In 1987 scoort hij wel met een cover van The Great Pretender, een oud nummer van The Platters. Maar ook dat jaar krijgt Mercury te horen dat hij HIV besmet is en aids heeft.

Ondanks het verschrikkelijke nieuws gaat hij door met platen maken en ook in 1987 gaat een droom van Mercury in vervulling als hij met operadiva Montseratt Caballé een opera album mag opnemen getiteld Barcelona. Op 23 november 1991 maakt Mercury openbaar dat hij ernstig ziek is en aan de ziekte aids lijdt. Slechts 24 uur later op 24 november 1991 overlijdt hij op 45-jarige leeftijd.

In 1992 wordt Freddie door de overgebleven Queen leden herdacht met een groots opgezet memorial concert dat plaats vindt in het Wembley stadion in London. Het laatste materiaal van Mercury komt in de vorm van het album Made In Heaven in 1995 uit. In 2019 neemt Dave Clark een eerdere opname van Time Waits For No One onder handen. In tegenstelling tot het origineel uit de musical Time is de versie die hij met Mercury opnam in de Abbey Road Studio uit 1986 een ingetogen versie.


Songtekst

Time waits for nobody
Time waits for nobody
We almost planned our hopes together
And we'll have no more future at all
Time
Waits for nobody

We might as well be deaf and dumb and blind
I know that sounds unkind
But it seems to me we've not listened to
Or spoken about it at all
The fact that time was running out for us all

Time waits for nobody
Time waits for no one
We've got to build this world together
Or we'll have no more future at all
Because time
It waits for nobody
Nobody

You don't need me to tell you what's gone wrong
You know what's going on
And it seems to me we've not cared enough
Or confided in each other at all
It seems like we've all got our backs against the wall

Time waits for nobody
Time waits for no one
We've got to trust in one another
Or we'd have no more future at all
Because time
Waits for nobody
Waits for nobody
Time waits for no one
Best not to be friends with one another
Or we'd have no more future at all
Time waits for nobody
For nobody, nobody, nobody
For no one

Songinformatie

Time Waits For No One is oorspronkelijk opgenomen voor de soundtrack West Endmusical Time uit 1986, gemaakt door muzikant Dave Clark. De versie die nu is uitgebracht, is een andere stemopname die is opgenomen door de frontman van Queen. De achtergrondtrack van 1986 is vervangen door een solopianobegeleiding.

Clark, oprichter van de Britse popgroep The Dave Clark Five, geeft aan dat hij jarenlang op zoek was naar de Mercuryvocal. "De versie die op Abbey Road werd ingestudeerd, was gewoon Freddie met een piano. Het was magie en het gaf mij kippenvel", vertelt Clark. "De geproduceerde versie eindigde met achtenveertig vocale tracks. Het kostte me jaren om de originele mastertape op te sporen van alleen de zangopname van Freddie."

ArtiestFreddie Mercury
Titel Time Waits for No One
Lengte 3:23
Componist(en) Dave Clark · John Christie
Producer(s) Dave Clark
Platenlabel Virgin EMI Records
Catalogusnr digital download
Releasedatum 20-06-2019


Positieverloop