Coverafbeelding Di-Rect & Kern Koppen - Say Something
  • Statistieken
  •   7 wkn Tipparade
  •   2012

Artiestinformatie

Land   Nederland

Di-rect bestaat uit Jamie Westland, Frans "Spike" van Zoest, Bas van Wageningen, Marcel Veenendaal en Vince van Reeken. De groep wordt in 1999 opgericht en in twee jaar tijd is de eerste Top 40-hit met Just The Way I Do een feit. Het nummer is afkomstig van het album Discover, waarop ook Kane en Daniël Lohues te horen zijn.


She (#2) wordt in 2003 de eerste top 3-hit, wat in 2007 ook met A Good Thing lukt.In 2009 besluit Tim Akkerman de groep te verlaten. Na een tv-zoektocht wordt Marcel Veenendaal het vijfde lid van de groep. Eind 2011 is Young Ones de twintigste hit in de Top 40 van de groep, afkomstig van Time Will Heal Our Senses, het tweede album met Veenendaal in de gelederen.Na twee jaar keren ze eind 2013 weer terug in de hitlijst met Where We Belong (samen met Fedde Le Grand). De band is op dat moment al bezig met de voorbereidingen van het nieuwe album, Daydreams In A Blackout. Invincible krijgt een notering in de Tipparade. Ook Paper Plane wordt in het voorjaar van 2014 populair.

In 2015 viert de band het 15-jarige bestaan op 29 augustus met een concert in het Haagse Westbroekpark. In de zomer verschijnen de singles Move On en Here And Now. Op 16 september 2016 brengt de band de EP Fired Up uit, die alleen op vinyl verschijnt. Naast de titeltrack wordt ook One More Kiss uitgebracht als single. In april 2017 brengt de band het nummer Crazy Madonna uit. De track wordt gelanceerd met een videoclip waarin vrouwelijke bodybuilders hun schoonheid laten zien. In 2019, het jaar dat de band het 20-jarige jubileum viert, verschijnt de single Devil Don't Care. In juni is Be Strong de volgende track van Di-rect.


Soldier On, dat in februari 2020 verschijnt, is een eerbetoon aan iedereen die op durft te vallen in een wereld die door angst wordt gedreven. Het nummer groeit uit tot de grootste hit van Di-Rect. De band komt in september via Color met een opvolger.

Begin 2021 komt de derde single uit van het gelijknamige album Wild Hearts. Met de single Through The Looking Glass brengen ze in april hun eerste single van 2022 uit. Een half jaar later verschijnt de single 90s Kid. Ze beginnen 2023 goed als ze halverwege januari komen met de single How My Heart Was Won.

Songtekst

So many nights
I've dreamed how it all could end
Is mind control, taking the upper hand
So many nights I thought I'd never see the break of dawn

Show me the light
instead of the red from hell
Open my blue eyes, they're sealed, could you show and tell
Show me the light I've been imprisoned by my own mistakes

It's not too late to do something
Right from the heart, which means something
It's not too late to say something

Where is the time
that once wasn't running out
Live in the moment, or stray down the road of doubt
Where is the time when we were reaching out a helping hand

Will we have faith
In the value of our human lives
Will reality bring fear in the heart of our endless drive
Will we have faith in all that's passionate and insecure

It's not too late to do something
Right from the heart, which means something
It's not too late to say something
This time

We could live in our thoughts
We could hold on to pride
But if we speak from the heart
It will widen our eyes

It's not too late to do something
Right from the heart, which means something
It's not too late to be a friend

Songinformatie

ArtiestDi-Rect,
Kern Koppen
Titel Say Something
Lengte 3:08
Platenlabel Dino Music
Catalogusnr digital download
Releasedatum 16-11-2012


Positieverloop