Coverafbeelding Di-Rect - Inside My Head
  • Statistieken
  •   13 weken
  •   8 piekpositie
  •   299 punten
  •   2002

Artiestinformatie

Land   Nederland

Di-rect bestaat uit Jamie Westland, Frans "Spike" van Zoest, Bas van Wageningen, Marcel Veenendaal en Vince van Reeken. De groep wordt in 1999 opgericht en in twee jaar tijd is de eerste Top 40-hit met Just The Way I Do een feit. Het nummer is afkomstig van het album Discover, waarop ook Kane en Daniël Lohues te horen zijn.


She (#2) wordt in 2003 de eerste top 3-hit, wat in 2007 ook met A Good Thing lukt.In 2009 besluit Tim Akkerman de groep te verlaten. Na een tv-zoektocht wordt Marcel Veenendaal het vijfde lid van de groep. Eind 2011 is Young Ones de twintigste hit in de Top 40 van de groep, afkomstig van Time Will Heal Our Senses, het tweede album met Veenendaal in de gelederen.Na twee jaar keren ze eind 2013 weer terug in de hitlijst met Where We Belong (samen met Fedde Le Grand). De band is op dat moment al bezig met de voorbereidingen van het nieuwe album, Daydreams In A Blackout. Invincible krijgt een notering in de Tipparade. Ook Paper Plane wordt in het voorjaar van 2014 populair.

In 2015 viert de band het 15-jarige bestaan op 29 augustus met een concert in het Haagse Westbroekpark. In de zomer verschijnen de singles Move On en Here And Now. Op 16 september 2016 brengt de band de EP Fired Up uit, die alleen op vinyl verschijnt. Naast de titeltrack wordt ook One More Kiss uitgebracht als single. In april 2017 brengt de band het nummer Crazy Madonna uit. De track wordt gelanceerd met een videoclip waarin vrouwelijke bodybuilders hun schoonheid laten zien. In 2019, het jaar dat de band het 20-jarige jubileum viert, verschijnt de single Devil Don't Care. In juni is Be Strong de volgende track van Di-rect.


Soldier On, dat in februari 2020 verschijnt, is een eerbetoon aan iedereen die op durft te vallen in een wereld die door angst wordt gedreven. Het nummer groeit uit tot de grootste hit van Di-Rect. De band komt in september via Color met een opvolger.

Begin 2021 komt de derde single uit van het gelijknamige album Wild Hearts. Met de single Through The Looking Glass brengen ze in april hun eerste single van 2022 uit. Een half jaar later verschijnt de single 90s Kid. Ze beginnen 2023 goed als ze halverwege januari komen met de single How My Heart Was Won.

Songtekst

Is it wise enough to say
That I'm better off without you
Is it cool enough to fake
'cause all that I've been breathing is about you

Is it wise enough to flow (flowing down)
From the head until my toes
But somehow I don't really know
All that I've been doing is without you

Is it you inside my head
Is it you inside who says
That I'll become, someone else

And on and on my mind keeps saying
This is not what I believe in
This is where it ends
And on and on my mind's made up
And that is why it never stops

Alone again
Alone again

Is it you inside my head
Is it you inside who says
That I'll become, someone else

I didn't know that you're buzzing right through inside my head
I didn't know that you're coming right through inside my head
I didn't know that you're buzzing right through, no I
I didn't know that you're coming right through, no
I didn't know
I didn't know
I didn't know

Tell me
Is it you inside my head
Is it you inside who says
Is it you inside my head

Songinformatie

ArtiestDi-Rect
Platenlabel Dino Music


Positieverloop