Coverafbeelding David Bowie - Sorrow
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1973

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-01-1947
Land   Verenigd Koninkrijk

Bowie begon in de zestiger jaren als saxofonist en zanger in verschillende Londense bandjes en werd wereldwijd bekend in 1969 met het nummer Space Oddity. In zijn thuisland scoorde Bowie er direct een top 5-hit mee en bij de heruitgave in 1975 zelfs een nummer 1-hit.


In 1972 maakt hij met The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars één van de meest opvallende conceptalbums ooit. Zelfs tijdens interviews verschijnt Bowie als de buitenaardse rockzanger Stardust.


In 1976 verschijnt zijn eerste commerciële film The Man Who Fell To Earth, waarmee hij zijn loopbaan als ‘buitenaardse’ rockster afsluit. Hij woont dan in de Verenigde Staten en gebruikt veel drugs. Mede daardoor brengt hij een ander geluid op Station To Station.


Tijdens zijn periode in Berlijn gaat hij samenwerken met Brian Eno en levert hij ook werk af voor andere acts, waaronder Iggy Pop. De jaren tachtig karakteriseren zich door meer commerciële successen met in ons land een vijftal nummer 1-hits: Under Pressure (met Queen), Let’s Dance, This Is Not America (met de Pat Metheny Group), Dancing In The Street (met Mick Jagger) en Tonight (met Tina Turner). Ook vormt hij in 1988 weer een band met Tin Machine.


In 2013 brengt Bowie, na een periode van tien jaar waarin zijn gezin centraal stond, weer een album uit: The Next Day. Van dat album bereikt Where Are We Now de Top 40.


Het 25e studioalbum van David Bowie, Blackstar, verschijnt op zijn 69e verjaardag, 8 januari 2016. Twee dagen later verliest hij de strijd tegen kanker als hij op 69-jarige leeftijd komt te overlijden.

In de week na zijn overlijden komt Lazarus binnen in de Top 40, waarmee Bowie zijn 30e hit scoort. Ook is hij op dat moment de zanger met de langste periode tussen zijn eerste en laatste notering in de lijst, waarmee hij een periode van ruim 46 jaar weet te bestrijken.

Songtekst

With your long blonde hair
and your eyes of blue
The only thing I ever got from you
was sorrow
Sorrow
You acted funny trying
to spend my money

You're out there playing your high class games of sorrow
Sorrow

You never do what you know you oughta
Something tells me
you're a Devil's daughter
Sorrow, sorrow
Ahhhh, ah, ahhhh

I tried to find her
'Cause I can't resist her
(I tried to find her)
I never knew just how much I missed her
Sorrow
Sorrow

With your long blonde hair and your eyes of blue
The only thing I ever got from you was sorrow
Sorrow
Oh-oh-oh-oh
Oh-oh-oh, oh-oh

With your long blonde hair
I couldn't sleep last night
With your long blonde hair

Songinformatie

Sorrow is een cover van het nummer van het gelijknamige lied van The Mc Coys uit 1965, te vinden op de B-kant van de single 'Fever'.

Amsterdam is een cover van het lied "Port of Amsterdam" van Jacques Brel.
ArtiestDavid Bowie
 A-kant
Titel Sorrow
Lengte 2:53
Componist(en) Feldman, Goldstein, Gottehrer
Producer(s) Ken Scott, David Bowie
 B-kant
Titel Amsterdam
Lengte 3:20
Componist(en) Jacques Brel, Eng. lyrics: Mort Schuman
Producer(s) Ken Scott, David Bowie
 
Platenlabel RCA
Catalogusnr 2424
Hoogste positie UK 3
Album Pinups


Positieverloop