Hoe Marco Borsato De Kuip overdondert

- Concerten

 André Hazes Jr. Marco Borsato Maan Lil Kleine Armin Van Buuren Di-Rect
Marco Borsato

15 jaar geleden stond Marco Borsato voor het laatst in De Kuip. Het was de tijd dat bijna iedere track van de Top 40-legende de top 3 van de lijst bereikte. Nu hij met Hoe Het Danst weer stevig in de top 10 van de Lijst der Lijsten staat, bewijst de zanger ook op het podium in De Kuip dat hij nog altijd ver boven ‘de rest’ uitsteekt. Waarom? Wij geven vier redenen.

1. Niet alleen maar hits
Natuurlijk is het verleidelijk om met maar liefst 39 Top 40-hits, waarvan er 14 op nummer 1 kwamen, alleen voor die tracks te kiezen. Maar Marco Borsato is buitencategorie. Hij weet prachtig ingetogen en wat onbekendere nummers als Onbewoonbaar Verklaard en Als Mijn Hoofd Mijn Hart Vertrouwt af te wisselen met knallers als Ik Leef Niet Meer Voor Jou en Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht, zonder de vaart uit de show te halen. Het is een tocht door zijn muzikale leven. Bovendien laat Marco zien dat hij meer dan ooit in vorm is. De indrukwekkende uithalen zijn weer helemaal terug.

2. Unieke setting
De show wordt vanaf een ongekend podium gegeven. De stage doet denken aan een kruising tussen het gevaarte dat U2 in de Johan Cruijff Arena liet zetten en de kolos die tijdens zijn vorige shows in De Kuip al voor ontzag zorgde. De visuals op de schermen vormen steeds weer een thema, dat in de tracks zit verwerkt. Zo lijkt het tijdens Rood een immense kathedraal, terwijl je tijdens Hoe Het Danst wordt meegezogen in het verhaal achter de hit.

3. IJzersterke samenwerkingen
En dan zijn er ook nog de vele collabs die een andere draai aan de nummers geven. Zo levert Wereld Zonder Jou met Maan een interessante combinatie op en imponeert Diggy Dex met zijn nieuwe versie van Wat Zou Je Doen. Maar klapstukken van de show zijn toch wel Hoe Het Danst, met Davina Michelle, en De Bestemming, met Di-Rect-zanger Marcel Veenendaal. Het zijn vocale battles, waarin het volle kracht vooruit is. De artiesten (en vrienden) laten elkaar naar grote hoogte stijgen.

4. De top van de Nederpop in één show
De show laat ook nog eens de staat van de huidige Nederpop zien. Lil Kleine zet het stadion op zijn kop met Krantenwijk en een versie van Verleden Tijd met de gastheer zelf, Di-Rect maakt van De Kuip weer een rocktempel en André Hazes, die als troonopvolger van Borsato wordt gepresenteerd, dompelt het stadion onder in een volksfeest. Armin Van Buuren zorgt dan weer voor een unieke sfeer in het stadion. Met een korte maar krachtige set, met onder andere Wild Wild Son, trilt het Feyenoord-stadion op zijn fundering.

Kortom, Marco Borsato overdondert De Kuip en weet een unieke avond neer te zetten. De lat ligt alwéér hoger. Het doet je verlangen naar het antwoord op één grote vraag: hoe kan hij dit nog overtreffen?

Foto's: BSR Agency