Zagen we er écht zo uit?

- Columns

 Run DMC Duran Duran Madonna Doris D and The Pins Dolly Dots
Eriks Hitdossier

Wanneer werden we geconfronteerd met uniseks, getoupeerd haar en schoudervullin­gen? In de jaren 80 natuurlijk!

Onlangs had ik een feestje van vrienden die vijftig werden en het thema was ‘eruitzien zoals toen’. Dan ga je internet afzoeken en inderdaad, dan kom je outfits en kapsels tegen waar­van je denkt: het kan niet wáár zijn! Zagen we er écht zo uit? Daarmee is de voorpret van zo’n feest begonnen en is het eigenlijk met­een al geslaagd.

De artiesten die daar muzikaal gezien bij horen, zijn al even kleurrijk. In ons kik­kerlandje denk je dan meteen aan de Dolly Dots of Doris D and the Pins, internationaal aan Madonna en Duran Duran. Vele hectoli­ters haarlak moeten er verbruikt zijn. Bij online feestwinkels kun je van die ver­schrikkelijk lelijke uniseks trainings­pakken kopen of de accessoires om je kostuum compleet te maken. Mijn vrouw en dochter kozen voor de sportieve look met felgekleurde haar­banden om hoofd, enkels en polsen. Samen met een paar vrienden ging ik voor het Adidas-kostuum van een nieuw soort muziek in die tijd: rap.

Ergens halverwege de eighties had je een fantastische samenwerking tus­sen twee werelden: de toen al wereld­beroemde rockers van Aerosmith en het uit New York afkomstige trio Run DMC. Walk This Way was een num­mer 2-hit in 1986.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine

Check hier de songtekst van Walk This Way