Roemrijke Kuip-historie

- Columns

 Marco Borsato
Eriks Hitdossier

Onlangs maakte Marco Borsato bekend weer in de Kuip te willen gaan optreden. In 2002 deed hij dat voor de eerste keer.

Het Rot­terdamse stadion heeft een roemrijke historie. Het waren Bob Dylan en Eric Clapton die er voor het eerst optraden in 1978. Daarna volgde nog een roemrucht gezel­schap: The Rolling Stones traden met de J. Geils Band drie dagen op in 1982. Veronica deed er live verslag van en zo kwam het dat ik op de eretribune ineens vlak bij Mick Jagger stond.

Bruce Springsteen, U2, Prince, Michael Jackson, Madonna, Pink Floyd; de gro­ten der aardse pop­muziek hebben er allemaal gestaan. Het was René Froger die het in 1995 aandurfde om als eerste Neder­landse artiest de Kuip af te huren. Marco heeft op zijn beurt dan weer het meest in de Kuip opgetreden. Als hij volgend jaar op 29 mei begint met zijn concertreeks, haalt hij The Rolling Stones in, die tien keer in de Kuip heb­ben opgetreden. De eerste concerten waren in een dag uitverkocht. Marco Borsato brengt zijn totaal aantal Kuip-concerten op twaalf.  

Dan staan we met tien­duizenden daar in Rotterdam Schou­der aan Schouder, zoals de nummer 2-hit heet die Marco in 2010 met Guus Meeuwis scoorde.

Check hier de songtekst van Schouder Aan Schouder

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine