Merci, Charles

- Columns

 Charles Aznavour
Eriks Hitdossier

In de jaren ; 60 was ik misschien al een beetje fan van hem. Hij speelde vaak een ietwat grappige rol als kleine man in Franse speelfilms, naast andere acteurs zoals Alain Delon.

Tientallen films heeft hij gemaakt. En in zijn hele carrière heeft hij 180 miljoen pla­ten verkocht. Hij schreef het meren­deel van zijn 1200 liedjes zelf. Op 3 maart van dit jaar gaf hij zelfs nog een concert in Neder­land op 94-jarige leeftijd. Deze gewel­denaar is natuurlijk Charles Aznavour. Eén keer heb ik genoegen gehad om een concert van hem bij te wonen. Het zal ergens in de jaren 80 of 90 geweest zijn. Ik vond dat ik er wel netjes uit moest zien voor zo’n artiest.

Ik droeg een overhemd met vlin­derdasje en het col­bert van mijn smo­king. En daaronder jeans. Ik denk dat ik nu meteen zou wor­den gearresteerd door de modepoli­tie als ik zo over straat ga... Maar goed, ik zat in Carré op een stoel dus niemand die het verder gezien heeft! Het was een fantas­tisch optreden en alle grote hits kwa­men voorbij. Voor mij is een van de mooiste nummers Yesterday When I Was Young, num­mer 3 in 1970.

Dank je wel, Charles Aznavour, voor al die mooie liedjes over de liefde.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine