Nieuws
Nederlandse Top 40

OMG... Di-Rect pakt hoogste nieuwe

OMG... Di-Rect pakt hoogste nieuwe
Di-Rect  Kylie Minogue  Lost Frequencies  Taylor Swift  Ice Spice  Felix Jaehn  Sandro Cavazza 

Yes... it's really happening. OMG. Di-Rect scoort de 27e Top 40-hit en is de hoogste nieuwe in de Nederlandse Top 40.

De Nederlandse Top 40 telt deze week vijf nieuwelingen en het is voor de tweede keer dit jaar dat we dat aantal verversingen zien in de lijst. Bij de binnenkomers van deze week zien we ook de rentree van Kylie Minogue.

33 (--) OMG IT'S HAPPENING- Di-Rect
‘Hoe bang je soms ook bent, het leven is als een golf die jou naar je bestemming brengt’. Dat klinkt als een uitspraak van één of andere oude filosoof, maar dat is het niet. Het is wat Di-Rect-zanger Marcel Veenendaal onlangs in een interview antwoordde, toen hem gevraagd werd waar de nieuwste hit van zijn band over gaat. De tekst van OMG It’s Happening gaat vooral over het vertrouwen bewaren dat de dingen uiteindelijk altijd wel goed zullen komen. Het is de 27ste Top 40-notering voor Di-Rect. De Haagse band is deze zomer op diverse festivals te bewonderen en zal eind december het jaar afsluiten met een aantal bijzondere concerten in Rotterdam Ahoy. Daar speelt Di-Rect samen met het Residentie Orkest.

35 (--) PADAM PADAM- Kylie Minogue
Afgelopen voorjaar was het 35 jaar geleden dat Kylie Minogue haar eerste Top 40-hit scoorde. Ze speelde destijds nog in de Australische soap Neighbours en was negentien jaar toen ze in maart 1988 met I Should Be So Lucky de lijst binnen kwam. Zes weken stond ze genoteerd en kwam tot de veertiende plek. Daarna volgden er grotere en minder grote hits, met als positieve uitschieter Can’t Get You Out Of My Head, waarmee Kylie in 2001 de Top 40 zes weken lang aanvoerde. De tot nu toe laatste hit van de inmiddels 55-jarige Kylie was Wow uit 2008. Daarna haalde ze nog wel zes keer de Tipparade. Met Padam Padam is Kylie nu eindelijk weer terug in de Top 40. Qmusic koos haar 24ste hitnotering als Alarmschijf.

37 (--) THE FEELING- Lost Frequencies
De Zweedse singer/songwriter Bonn heeft meer Top 40-noteringen op zijn naam dan je misschien denkt. Kristoffer Fogelmark, zoals hij in het dagelijks leven heet, was namelijk al te horen op meerdere grote hits. Op More Than You Know van Axwell & Ingrosso bijvoorbeeld en ook op No Sleep en High On Life van Martin Garrix. Met de Nederlandse dj en producer stond Bonn onlangs nog in de Tipparade met Hurricane. De 33-jarige Zweed krijgt echter niet altijd credits voor zijn bijdrages en daarom valt hij minder op. Ook op de nieuwste hit van Lost Frequencies hoor je Bonn, maar wordt hij niet gecredit. The Feeling is de twaalfde Top 40-hit voor de Belgische dj/producer Felix De Laet alias Lost Frequencies.

38 (--) KARMA- Taylor Swift / Taylor Swift feat. Ice Spice
Het is de afgelopen weken een aardige soap geworden; de kaartverkoop voor de concerten van Taylor Swift. In juli 2024 treedt de Amerikaanse zangeres op in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, maar als je daarbij wilt zijn waren er aardig wat hindernissen te nemen. Allereerst moest je je aanmelden als je een ticket zou willen bemachtigen. Daarna kreeg je te horen of je aan de kaartverkoop mocht meedoen of eerst op een wachtlijst kwam, en als je al een kaartje mocht kopen werd pas kort van te voren duidelijk wat de prijs dan precies is. Veel gedoe dus. Ondertussen heeft Taylor een nieuwe hit te pakken met Karma. Zowel haar soloversie als die waarop ook rapper Ice Spice mee doet zijn deze week nieuw in de Top 40.

39 (--) ALL FOR LOVE- Felix Jaehn feat. Sandro Cavazza
Precies één week moest de Top 40 even zonder Felix Jaehn. Zijn vorige hit Call It Love verdween twee weken geleden namelijk uit de lijst. De samenwerking met Ray Dalton stond ruim een half jaar genoteerd en schopte het tot de zesde plek. Na een weekje zonder Felix Jaehn komt de volgende hit van de 28-jarige Duitse dj en producer nu binnen. Ook die heeft weer met liefde te maken en heet All For Love. Het is een samenwerking met Sandro Cavazza. Die naam klinkt heel Italiaans en daar liggen inderdaad zijn roots, maar in het paspoort van de 30-jarige singer/songwriter staat toch echt de Zweedse nationaliteit. Je kent Sandro waarschijnlijk nog wel van zijn eerdere hits met Lost Frequencies, Avicii en Kygo.

(14/07/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy