Coverafbeelding Bee Gees - Israel
  • Statistieken
  •   3 weken
  •   22 piekpositie
  •   41 punten
  •   1972

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

De Bee Gees was een popgroep rond de tweelingbroers Robin Gibb (1949-2012, zang) en Maurice Gibb (1949-2003, basgitaar, keyboard en zang) en hun oudere broer Barry Gibb (1946, gitaar en zang).

De broers werden geboren op het eiland Man. In 1958 emigreerden ze naar Australië. Daar begon hun carrière. In 1967 keerden ze terug naar Engeland. In Australië en Nederland hadden ze rond dat moment hun eerste hit met Spicks And Specks, daarna volgden nummers als New York Mining Disaster 1941, Massachusetts, Words, World, I've Gotta Get A Message To You en Holiday.Na het album Odessa (1969) verliet Robin de groep wegens artistieke meningsverschillen en scoorde hij een solohit met Saved By The Bell. Maurice Gibb trouwde met de Schotse zangeres Lulu. De groep werd later opgedoekt en opnieuw opgericht.
Vanaf het moment dat Jive Talkin' in 1975 verrassend een Amerikaanse nummer 1-hit werd, werd de draad weer opgepakt en met het uitkomen van de soundtrack van Saturday Night Fever in 1977 was de groep plotseling weer immens populair en was ze een van de belangrijkste exponenten van de disco geworden. Het geluid van de Bee Gees is apart te noemen, vooral opvallend is hun gebruik van hoge stemmen, vergelijkbaar met de falsetstem.De Bee Gees schreven en produceerden in die tijd platen van o.a. Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross.Na 1981 werd het stil rond de groep. In 1987 maakte ze haar derde comeback met het nummer You Win Again, een Britse nummer 1-hit. Een vierde broer, Andy Gibb, eind jaren 70 van de 20e eeuw een tieneridool, stierf in 1988, juist toen hij als vierde lid bij de groep zou komen. Op 12 januari 2003 stierf Maurice onverwacht aan een darminfarct. Hiervoor was Maurice in eerste instantie ook opgenomen in het ziekenhuis. Robin en Barry gingen daarop hun eigen weg met een hernieuwde samenwerking tussen Barry en Barbra Streisand, Guilty Pleasures in 2005. Barry en Robin zeiden dat ze nooit meer muziek zouden maken onder de naam Bee Gees. Onder de naam Brothers Gibb traden Barry en Robin in februari 2006 voor het eerst sinds de dood van hun broer weer samen op. Op 7 september 2009 kondigden zij aan opnieuw als Bee Gees te gaan toeren.In november 2011 werd bekend dat Robin, toen 61, leed aan leverkanker. Hij overleed op 20 mei 2012. Daarmee kwam er een definitief einde aan de Bee Gees.


Songtekst

You've had your troubles Israel
I've seen them all
But you put the writing on the wall
Israel Israel yeah

You know I've seen you fall so many times
I've cried for you and that's a crime
Israel Israel Israel

Where there's sand
Where there's beautiful sand yeah
You know you got a kind of feeling
That's just grand
Take me into your arms
Let me be with you
Israel Israel Israel

I like the smiles up on your people's faces
They make you feel warm embraces
And I want that kind of smile
that kind of smile
Israel you make the whole world think about you
And if they don't they'll find a reason
to shout about Israel Israel

You're the only one Israel Israel
Tell me all about it!
Tell me all about it
Tell me all about it
Oh take me into your arms
And make me feel your goodness
Be with me Israel
Hey hey hey hey
Oh oh oh
Take me into your arms
Let me hold hold you to myself
Oh I want to Israel

Israel Oh take me back into into your arms
Israel Israel Israel Israel
Israel

Songinformatie

ArtiestBee Gees
 A-kant
Titel Israel
Componist(en) B. Gibb
Producer(s) Robert Stigwood, The Bee Gees
 B-kant
Titel Dearest
Componist(en) B. Gibb, R. Gibb
Producer(s) Robert Stigwood, The Bee Gees
 
Platenlabel Polydor
Catalogusnr 2058 235
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Trafalgar


Positieverloop