Coverafbeelding Anouk - Modern world
  • Statistieken
  •   19 weken
  •   3 piekpositie
  •   555 punten
  •   2008

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-04-1975
Land   Nederland

Anouk Teeuwe is in haar jonge jaren zangeres in de band Shotgun Wedding, waarna ze kortstondig studeert aan het Rotterdamse conservatorium. Barry Hay ziet haar optreden in Den Haag en besluit voor haar te gaan schrijven. Mood Indigo, een tipparadenotering in 1996, is daarvan het eerste resultaat.

Een jaar later verschijnt haar tweede single, Nobody’s Wife, waarmee Anouk de tweede plaats bereikt. Met de release van haar album Together Alone bevestigt ze haar kwaliteiten als het album drievoudig platina wordt.
In 2009 is Three Days In A Row haar eerste nummer 1-hit in de Top 40.

2013 is opnieuw een succesjaar voor Anouk. Zo verschijnt haar zevende studioalbum Sad Singalong Songs. Op dat album staat ook het nummer Birds, waarmee de zangeres ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. Daarmee stond ons land voor het eerst sinds 2004 weer eens in de finaleshow. Anouk eindigde als negende.

Later dat jaar is ze de achtste act die een reeks concerten Symphonica In Rosso doet in het Arnhemse Gelredome. Door stemproblemen vanwege de griep kan ze slechts twee van de drie concerten doen. Het geschrapte concert wordt in december in Amsterdam ingehaald. Eind november verschijnt de concertregistratie van de show van Anouk, waar ook Trijntje Oosterhuis een optreden verzorgt.


In 2014 werkt Anouk samen met Afrojack op de single You And I en even later ook met Nicky Romero op Feet On The Ground. In november verschijnt haar achtste studioalbum, Paradise And Back Again. Met het succes van Places To Go passeert Anouk de Volendamse groep BZN op de ranglijst van meest succesvolle Top 40-acts. Anouk bereikt daarmee ook de top 3 van meest succesvolle Nederlandse acts achter Marco Borsato en de Golden Earring. Ook wordt bekend dat Anouk de inzending voor het Eurovisiesongfestival van 2015 heeft geschreven voor Trijntje Oosterhuis.

In 2015 vraagt de zangeres of Douwe Bob een duet met haar wil zingen, wat resulteert in Hold Me. Later dat jaar komt ook New Day in de Top 40 terecht. In september verschijnt met Dominique haar eerste Nederlandstalige single.

Op 4 maart 2016 brengt ze met Queen For A Day haar tiende studioalbum uit. Let's Run Away Together verschijnt een maand eerder als voorloper en wordt haar 20e Alarmschijf. Het wordt haar 35e Top 40-hit waarmee ze de Nederlandse zangeres wordt met de meeste Top 40-hits op haar naam. In mei van 2016 wordt Wanna Little Something de volgende single van het album Queen For A Day. Met Fake It Till We Die brengt Anouk in 2016 nóg een studioalbum uit met daarop ook de track I Just Met A Man.

In maart 2018 verschijnt er met No Love opnieuw een Nederlandstalige single van Anouk die ze samen met Kempi maakt. Op 20 maart, het begin van de lente, primeurt ze haar nieuwe single tijdens het RTL Weerbericht. De track is, net als Het Is Klaar dat in september verschijnt, een voorloper van het compleet Nederlandstalige album Wen D'r Maar Aan.


Thomas Azier produceert en schrijft mee aan de singles Million Dollar en It's A New Day die ze in 2019 uitbrengt.
In maart 2022 brengt ze de ep Road Trip uit. In het voorjaar van 2022 verschijnt het nummer Something Better. Op 11 juni 2022 gaf ze haar jawoord aan Dominique Schemmekes tijdens een concert van haar op het Malieveld in Den Haag.
Zelden brengt Anouk een duet uit, maar aan het begin van 2023 is het dan toch zover. Samen met Emma Heesters brengt ze de single Met Jou Kan Ik Het Aan uit. Het nummer is de themasong geworden van de 25e editie van De Vrienden van Amstel LIVE (VVAL).

Songtekst

Crazy way to get your kicks
They shoot the silicone in your lips
If your figure makes you sad
They suck the fat right off your back

Make up your mind about your tits girls
They can puff em up so no bra will fit girls
There's only one thing they can't fix
No I won't let u be mislead
And that's the hole in your head
Can't do nothing about that

Hell hell modern world
Hell hell to all u boys and girls
Hell hell hell the colour green
Hell hell to what I've seen
Hell hell hell this modern world

You tell her that's shes beautiful
You put her on a pedestal
But as u google triple x
Imagination kicks in

The more u think about sex boys
With someone else the better it gets boys
U have a purpose in your life
Besides cheating on the wife
For fuck sake show some sense

Hell hell modern world
Hell hell to all u boys and girls
Hell hell hell the colour green
Hell hell to what I've seen
Hell hell hell this modern world

Yeah yeah yeah yeahh
Yeah yeah yeah yeahh

These days adoption is a hot thing
U can get a child for nearly nothing
You take them home to a nanny
Buy off your guilt with toys and candy
But all the money that u work for girls
Can't compare it to love boys

There's only one thing they can't fix
No I won't let u be mislead
And that's the hole in your head
Can't do nothing about that
Hell hell modern world
Hell hell to all u boys and girls
Hell hell hell the colour green
Hell hell to what I've seen
Hell hell hell this modern world

Ahhh
Yeah yeah yeah yeahhh

Songinformatie

ArtiestAnouk
Titel Modern World
Lengte 3:30
Componist(en) Anouk Teeuwe, Bart van Veen
Producer(s) Glen Ballard / Co-producer: Anouk
Engineer(s) 2nd Engineer: Brian Naguit, Brian Warwick / 3rd Engineer: Nick Braun
Mixage Scott Campbell
Platenlabel Dino Music
Album Who's Your Momma


Positieverloop