Coverafbeelding Anouk - Birds
  • Statistieken
  •   18 weken
  •   3 piekpositie
  •   424 punten
  •   2013

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-04-1975
Land   Nederland

Anouk Teeuwe is in haar jonge jaren zangeres in de band Shotgun Wedding, waarna ze kortstondig studeert aan het Rotterdamse conservatorium. Barry Hay ziet haar optreden in Den Haag en besluit voor haar te gaan schrijven. Mood Indigo, een tipparadenotering in 1996, is daarvan het eerste resultaat.

Een jaar later verschijnt haar tweede single, Nobody’s Wife, waarmee Anouk de tweede plaats bereikt. Met de release van haar album Together Alone bevestigt ze haar kwaliteiten als het album drievoudig platina wordt.
In 2009 is Three Days In A Row haar eerste nummer 1-hit in de Top 40.

2013 is opnieuw een succesjaar voor Anouk. Zo verschijnt haar zevende studioalbum Sad Singalong Songs. Op dat album staat ook het nummer Birds, waarmee de zangeres ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. Daarmee stond ons land voor het eerst sinds 2004 weer eens in de finaleshow. Anouk eindigde als negende.

Later dat jaar is ze de achtste act die een reeks concerten Symphonica In Rosso doet in het Arnhemse Gelredome. Door stemproblemen vanwege de griep kan ze slechts twee van de drie concerten doen. Het geschrapte concert wordt in december in Amsterdam ingehaald. Eind november verschijnt de concertregistratie van de show van Anouk, waar ook Trijntje Oosterhuis een optreden verzorgt.


In 2014 werkt Anouk samen met Afrojack op de single You And I en even later ook met Nicky Romero op Feet On The Ground. In november verschijnt haar achtste studioalbum, Paradise And Back Again. Met het succes van Places To Go passeert Anouk de Volendamse groep BZN op de ranglijst van meest succesvolle Top 40-acts. Anouk bereikt daarmee ook de top 3 van meest succesvolle Nederlandse acts achter Marco Borsato en de Golden Earring. Ook wordt bekend dat Anouk de inzending voor het Eurovisiesongfestival van 2015 heeft geschreven voor Trijntje Oosterhuis.

In 2015 vraagt de zangeres of Douwe Bob een duet met haar wil zingen, wat resulteert in Hold Me. Later dat jaar komt ook New Day in de Top 40 terecht. In september verschijnt met Dominique haar eerste Nederlandstalige single.

Op 4 maart 2016 brengt ze met Queen For A Day haar tiende studioalbum uit. Let's Run Away Together verschijnt een maand eerder als voorloper en wordt haar 20e Alarmschijf. Het wordt haar 35e Top 40-hit waarmee ze de Nederlandse zangeres wordt met de meeste Top 40-hits op haar naam. In mei van 2016 wordt Wanna Little Something de volgende single van het album Queen For A Day. Met Fake It Till We Die brengt Anouk in 2016 nóg een studioalbum uit met daarop ook de track I Just Met A Man.

In maart 2018 verschijnt er met No Love opnieuw een Nederlandstalige single van Anouk die ze samen met Kempi maakt. Op 20 maart, het begin van de lente, primeurt ze haar nieuwe single tijdens het RTL Weerbericht. De track is, net als Het Is Klaar dat in september verschijnt, een voorloper van het compleet Nederlandstalige album Wen D'r Maar Aan.


Thomas Azier produceert en schrijft mee aan de singles Million Dollar en It's A New Day die ze in 2019 uitbrengt.


Songtekst

Isolated from the outside
Clouds have taken all the light
I have no control, it seems my
Thoughts wander all
Of the time
When I tried to
Live life
Without you

Birds falling down the rooftops
Out of the sky like raindrops
No air, no pride

If being myself is what I do wrong
Then I would rather not be right
Hopes turned into fear and with my
One wing I can't fly
With sunrise
Embrace my
Dreams tight
And that's why

Birds falling down the rooftops
Out of the sky like raindrops
No air, no pride
Birds

To a place without fear
With no moonlight (To a place without moonlight and fear)
All I need are trees and flowers
And some sunlight (All I need is trees, some flowers and sunlight)
Where memories are being made
And where the old one dies
Where love ain't lies

Birds falling down the rooftops
Out of the sky like raindrops
Birds falling down the rooftops
Out of the sky like raindrops
No air, no pride
That's why birds don't fly

Songinformatie

ArtiestAnouk
 A-kant
Titel Birds
Lengte 3:23
Componist(en) Anouk Teeuwe; Tore Johansson; Martin Gjerstad
Producer(s) Instead Of Production
Mixage Tore Johansson
 B-kant
Titel Stardust
Lengte 3:12
Componist(en) Anouk Teeuwe; Tore Johansson; Martin Gjerstad
Producer(s) Instead Of Production
Mixage Tore Johansson
 
Platenlabel Goldilox
Catalogusnr 373 558-5
Releasedatum 12-03-2013


Positieverloop