Coverafbeelding Alanis Morissette - Out Is Through
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   2004

Artiestinformatie

Geboortedatum   01-06-1974
Land   Canada

Deze Canadese singer-songwriter speelt op haar zesde al piano en vanaf haar negende schrijft ze zelf liedjes. Op de leeftijd van elf jaar brengt ze in eigen beheer haar eerste single uit genaamd Fate Stay With Me.In 1986 krijgt ze landelijke bekendheid door haar deelname aan het Canadese kinderprogramma You Can't Do That On Television. Haar talent valt op, maar ze strandt in de eerste ronde.In 1991 brengt ze haar eerste album uit, genaamd Alanis. Het album staat vol met dans- en popliedjes. Voor dit debuutalbum krijgt zij dubbel platina en wint zij een prijs als meestbelovende nieuwe zangeres. Het album is echter moeilijk verkrijgbaar omdat zij het niet opnieuw wil uitbrengen.Omdat het tweede album Now Is The Time minder goed verkoopt verliest ze haar platencontract. Ze gooit het roer om en verhuist via een omweg naar Los Angeles. Het klikt met producer Glen Ballard, die eerder heeft gewerkt met o.a. Paula Abdul en Quincy Jones. Ze schrijven een aantal liedjes met zeer persoonlijke teksten, die elk in één dag geschreven en opgenomen zijn. Ze gaat daarmee verschillende platenmaatschappijen langs en komt uit bij Madonna's nieuwe label Maverick.Haar derde album komt uit in 1995: Jagged Little Pill. Er komen zes succesvolle singles vanaf en ze verkoopt meer dan 30 miljoen albums. Bovendien wint ze er vijf Grammy's mee. Het zou één van de meest succesvolle albums uit de jaren '90 worden. In Nederland komt het album ook op de eerste plaats. Ze gaat voor anderhalf jaar touren en daarna wil ze geen album meer maken.Toch vind ze na een rugzaktocht door India inspiratie voor een nieuw album: Supposed Former Infatuation Junkie. Ook deze plaat wordt met ruim 7 miljoen exemplaren goed verkocht. Ze ontvangt twee Grammy's voor het nummer Univited, dat niet op Supposed Former Infatuation Junkie staat, maar afkomstig is van de soundtrack City Of Angels.Alanis ook in een aantal films en tv-series. Zo is ze bijvoorbeeld te zien in Sex And The City, Weeds en Dogma.In 2005 brengt ze twee albums uit. Ter ere van het 10-jarig bestaan brengt ze een akoestische versie van haar hitalbum Jagged Little Pill uit. Het andere album, The Collection, bevat haar grootste hits en een aantal van haar persoonlijke favoriete nummers.

Voor een derde keer schrijft ze een soundtrack, ditmaal voor de film The Chronicles of Narnia. Het nummer Wunderkind levert haar een Golden Globe-nominatie op.

In 2012 verschijnt haar elfde studioalbum Havoc and Bright Lights. In 2015 brengt ze Jagged Little Pill voor de derde keer uit, een verzamelaarseditie met vier discs, inclusief geremasterde audio van het originele album, tien niet eerder uitgebrachte uit die tijd, een niet eerder uitgebrachte concertregistratie uit 1995 en net als 2005 een akoestische versie.

In februari 2020 geeft Alanis een concert in Carré Amsterdam. Na Reasons I Drink is Smiling de tweede single die verschijnt in de aanloop naar het album Such Pretty Forks In The Road dat op 1 mei verschijnt. Op 6 oktober geeft ze een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Songtekst

Every time you raise your voice I see the greener grass
Every time you run for cover I see this pasture
Every time we're in a funk I picture a different choice
Anytime we're in a rut, this distant grandeur

my tendency to want to do away feels natural
my urgency to dream of softer places feels understandable but I know

The only way out is through
The faster we're in the better
The only way out is through ultimately
The only way out is through
The only way we'll feel better
The only way out is through ultimately

Every time that I'm confused I think there must be easier ways
Every time our horns are locked I'm towel throwing
Every time we're at a loss we've bolted from difficulty
Anytime we're in stalemate, a final bowing

my tendency to want to hide away feels easier
The immediacy of picturing another place, comforting to go but I know

The only way out is through
The faster we're in the better
The only way out is through ultimately
The only way out is through
The only way we'll feel better
The only way out is through ultimately

We could just walk away and hide our heads in the sand
We could just call it quits only to start all over again, with somebody else

Every time we're stuck in struggle I'm down for the count that day
Every time I dream of quick fix I'm assuaged
Now I know it's hard when it's through and I'm damned if I don't, no quick fix way
What formerly was treatment silent's now outdated

My tendency to want to run feels unnatural now
The urgency to want to give to you what I want most feels good and I know

The only way out is through
The faster we're in the better
The only way out is through ultimately
The only way out is through
The only way we'll feel better
The only way out is through ultimately

Songinformatie

ArtiestAlanis Morissette
Platenlabel Maverick

Positieverloop