Airplay Top 40

week 47 (14 november 2022)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
25
17
8
Details Di-Rect - 90s Kid
178
 


18 Reacties


Log in om te reageren.

Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Martijn: Maar er zijn ook veel niet kerstplaten die veel worden gedraaid en gestreamd en die zie je niet echt terug in de Top 40 of Airplaylijsten. Wel in de streaminglijsten. Gelukkig was vorig jaar de regel bij de Top 40 alleen nog kerstplaten uit hetzelfde jaar. Ik heb liever door het hele jaar heen de Christmas Top 30, dan kan deze speciale categorie eindelijk een eigen feestje vieren, net als bijvoorbeeld de Sterren Top 25 ;-)
Top 40 profiel van Martijn Poortvliet
Martijn Poortvliet  - 
@Erik R: Dus jij wilt geen zuivere hitlijsten zien? Die kerstplaten worden enorm veel gedraaid en gestreamd, dus worden keurig weergegeven in de Airplay Top 40 en Streaming Top 40. Daar zijn dit soort sublijsten juist voor bedoeld.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
En alvast deze vooraankondiging: wat mij betreft een boycot op altijd maar weer dezelfde kerstplaatjes rond deze periode en december. Komt vooral door Sky Radio. Hopelijk telt de streaming en airplay van oude kerstplaten vanaf dit jaar echt niet meer mee en wordt Sky Radio de hele maand december niet meegeteld. Deze zender heeft nogal wat invloed, zeker in de airplay Top 40. Gelukkig had het vorig jaar al veel minder invloed op de Top 40 zelf, maar zie het dit jaar ook graag doorgetrokken worden naar de andere hitlijsten zoals de Airplay en Streaming Top 40. Dank!
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
ik dacht dat de plays van speciale draaibeurten (thema weken of foute uren bij Q ect) nooit mee telden maar ze tellen allemaal mee maar zijn niks waar vergeleken de normale plays wat natuurllijk achteraf ook logisch is 1 playtje van as it was met mischine 3-4M luisteraars is niks vergeleken 1x as it was per dag van bijv sky radio
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
oh dus @thijs alle plays van de Q top 1000 (en andere thema weken) tellen gewoon mee maar zijn niks waar vergleken ~1-5 plays per dg van de tracks genoteerd hier?
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@lol XD die plays tellen uiteraard gewoon mee, maar 1 play per week is natuurlijk niks vergeleken met 1 of soms 2 plays per dag. Dat verschil gaan we volgende week zeker terugzien in deze lijst
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
nou even een andere vraag: stel nu heeft Q music thema week dus de plays van de q top 1000 tellen niet mee maar tellen de plays van top 40 platen zoals as it was (#28) of how do i say goodbye (#42 (of was het #49)) dan ook niet mee?
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
@erik maar even voor de duidelijkheid stel het is gebaseerd op harde punten in de zin van iedere plaat is 1 punt waard per persoon dan zou iedere stream 1 punt zijn (de vanuit gaande dat het mar 1 persoon is die streamt je kunt niet controleren of er een groep is die naar spotify luistert alleen maar dat die ene telefoon streamt). dan is iedere keer dat een plaat voorbij komt ook 1 punt waard maal het aantal luisteraars je kunt immers wel berekenen hoeveel mensen er naar de radio luisteren en die ene plaat horen. stel dat Q music 2.5M luisteraars heeft in een uur en het draait eenmalig questions van lost frequencies en stel dat hou radio zendertje van 100K luisteraar sin een uur 5x bad habbits van ed sheran draait wie zou je dan in de airplay top 40 terug zien? lost frequencies met 2.5M luistreraars of een re-entry van ed sheran met 500K?
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@lolXD @Vernon: Als ik het dus goed begrijp gaat deze Airplay Top 40 ook weer over die luistercijfers. Maar daar is de gewone Top40 toch al op gebaseerd? Bij airplay gaat het volgens mij om hoeveel een bepaalde plaat is gedraaid bij een van de zenders waar de gewone Top40 ook al vanuit gaat. Het jammere is dat op de huidige manier van airplay samenstellen nooit platen naar boven komen die op de 'kleinere' zenders relatief meer worden gedraaid. Zo blijft er een maansteam over van commerciële hits, waar Q, 538 en Sky de hofleveranciers zijn en blijven. Vind ik erg jammer en daarom vind ik deze airplaylijst in de huidige opzet een lijst die overbodig is, tenzij de aanpak eigentijdser wordt, bijvoorbeeld op de wijze zoals ik zojuist voorstelde.
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
@erik maar als Qmusic dubbel zoveel of nog meer luisteraars heeft dan 3fm dan telt dat gewoon harder mee omdat een airplay meer mensen raakt @thijs maar is dat dan genoeg voor een #1 entry? volgensmij had edje de vorige keer meer schijven en kwam maar tot #3 en was er afgelopen week een thema week omdat dancing feet en anyone for you re-entry hebben ok heb ik sterk het gevoel dat million dollar baby en krezip niet ineens een airplay boost hebben gepakt.. maar meer stijgen omdat er een thema week was? of telt de Q top 1000 stemweek ook als thema week?
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
@Erik het gaat niet om draaibeurten, maar ook om luistercijfers
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Heb even relisten.nl erbij gepakt en de airplay laten berekenen van 8 grote radiozenders. Dan kom ik op deze Top 20: 1 Lewis Capaldi-Forget Me (127x) 2 Ed Sheeran-Celestial (120x) 3 Elton John & Britney Spears- Hold Me Closer (105x) 4 Rosa Linn-Snap (103x) 5 Duncan Laurence-Electric Life (98x) 6 Ronde-Bright Eyes (96x) 7 Dean Lewis-How Do I Say Goodbye (96x) 8 Claude-Ladada (93x) 9 David Guetta & Bebe Rexha-I'm Good (93x) 10 Benson Boone-In The Stars (80x) 11 Davina Michelle-I Love Me More (72x) 12 Krezip-Ready For More (72x) 13 Son Mieux-Multicolor (72x) 14 Ava Max-Million Dollar Baby (69x) 15 Pink-Never Gonna Not Dance Again (68x) 16 Suzan & Freek-Kwijt (66x) 17 Nick & Simon-Van Goed Naar Beter (64x) 18 Di-Rect-90s Kid (62x) 19 Lost Frequencies-Questions (61x) 20 Lil Nas X-Star Walkin' (59x)
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
@Vernon: zal wel zo zijn, maar airplay = airplay, dan maakt het toch niet uit wie de grootste is? Deze Top 40 geeft daardoor een vertekend beeld. Dat gaan we volgens @Thijs volgende week ook weer zien. Wat is eigenlijk de functie van deze airplay lijst? Alleen maar laten zien wat de grote radiozenders draaien? En de kleinere zenders komen er zo weer bekaaid van af. Wat ben ik blij dat 3FM de Verlanglijst in het leven heeft geroepen, de enige lijst waar je als luisteraar best wel wat invloed op kunt uitoefenen...
Top 40 profiel van Thijs Van Wassenaar
Thijs Van Wassenaar  - 
@lol XD P!nk had de Alarmschijf en de 538 Favourite, en Sky is ook een echte P!nk-zender dus daar zal ze in ieder geval afgelopen weekend absoluut grijs zijn gedraaid. En inderdaad deze week is de Q-Top 1000, dus volgende week krijgen we weer in plaats van de gewone Airplay Top 40 de airplay-maar-qmusic-bestaat-niet Top 40
Top 40 profiel van Vernon Nab
Vernon Nab  - 
3FM telt wel mee, is gewoon een kleine zender en zie je dus nauwelijks terug.
Top 40 profiel van Erik R
Erik R  - 
Huh? Pink op #1 binnen? Ze geeft toch wel betere platen gemaakt? Lost Frequenties zie ik ook weer stijgen, sterk overgewaardeerd. Lijkt erop dat de airplay alleen telt voor de grote commerciële zenders. Krijg de indruk dat 3FM niet meetelt. Kan dit kloppen? Wie weet dit?
Top 40 profiel van Indra Houtveen
Indra Houtveen  - 
@lol XD ik weet niet of skyradio hierin meetelt maar die had vorige week een hitlijst van de eeuw
Top 40 profiel van lol XD
lol XD  - 
hoeveel schijven had pink? de gehele top 8 is gevuld met alarmschijven. krezip en ava max in de top 40 eindelijk lil nas op links stiekem nu al op #28. maar als ik naar de onderste regionnen kijk verbaas ik me of er niet een thema week was vorige week? Q is deze week aan de beurt dat weet ik.