Coverafbeelding Rihanna - Lift Me Up
  • Statistieken
  •   10 weken
  •   14 piekpositie
  •   202 punten
  •   2022

Artiestinformatie

Geboortedatum   20-02-1988
Land   Barbados

Van Robyn Rihanna Fenty verschijnt in 2005 het debuutalbum Music Of The Sun, waarvan Pon De Replay en If It’s Lovin’ That You Want haar eerste hits in de Top 40 worden. Nog geen jaar later is met A Girl Like Me haar tweede album een feit. S.O.S. en Unfaithful worden top 4-noteringen.

Op het album Good Girl Gone Bad staat de eerste nummer 1-hit van de zangeres, Don’t Stop The Music. Eind 2012 verschijnt haar zevende album, Unapologetic, waarvan Diamonds de eerste single was. Met een totaal van 26 weken werd het de langst genoteerde Rihanna-single in de Top 40.

Eind 2013 werkt ze (voor de tweede keer) mee aan een single van Eminem. Na Love The Way You Lie (2010) wordt ook The Monster een hit.

In 2015 maakt ze, samen met Kanye West en Paul McCartney de akoestische track FourFiveSeconds. Het wordt haar 26e Alarmschijf, waarmee ze het record overneemt van Madonna. In februari bereikt Rihanna een mijlpaal in de Top 40 als ze met FourFiveSeconds haar totaal aantal weken in de lijst over de 500 brengt. Daarmee is ze de tweede artiest in de 50-jarige geschiedenis die zo lang in de Top 40 staat. Op dat moment is Madonna met 540 weken de langstgenoteerde artiest.
Rihanna is dat jaar ook de stem van Tip in de animatiefilm Home. Ook werkt ze mee aan de soundtrack, waarvan Towards The Sun als voorloper verschijnt.

In januari 2016 verschijnt ANTI, het achtste studioalbum van Rihanna. Eerdere single als Bitch Better Have My Money en American Oxygen staan daar niet op. Kort voor de release van het album wordt Work, opnieuw een samenwerking met Drake, uitgebracht als eerste officiële single. Het wordt haar 37e Top 40-hit. Eind maart verschijnt er van Kiss It Better een videoclip waarin Rihanna zich bijna volledig bloot geeft. In april verschijnt er opnieuw een samenwerking met Calvin Harris op This IS What You Came For, dat haar 27e Alarmschijf wordt. Ook werkt ze opnieuw samen met Drake aan Too Good, één van de nummers op zijn album Views. Van haar album ANTI wordt Love On The Brain de volgende single.

Op 28 mei 2016 wordt Rihanna de meest succesvolle artiest in de geschiedenis van de Top 40 als ze Madonna overtreft qua puntenscore. Twee weken later komt haar aantal weken in de top 10 op 203, waarmee ze recordhouder Marco Borsato evenaart. In juni van 2017 komen we Rihanna tegen op Wild Thoughts, een track van DJ Khaled. Bijna drie jaar later duikt haar naam weer op via Believe It, een track van Partynextdoor.
Eind oktober 2022, na een stilte van van vijf jaar, komt Rihanna met nieuw werk. De single Lift Me Up is de soundtrack van de komende Marvel-film Black Panther: Wakanda Forever.

Songtekst

Lift me up
Hold me down
Keep me close
Safe and sound

Burning in a hopeless dream
Hold me when you go to sleep
Keep me in the warmth of your love when you depart
Keep me safe
Safe and sound

Lift me up
Hold me down
Keep me close
Safe and sound

Drowning in an endless sea
Take some time and stay with me
Keep me in the strength of your arms
Keep me safe
Safe and sound

Lift me up
Hold me down
Keep me safe
Safe and sound

Burning in a hopeless dream
Hold me when you go to sleep
Keep me safe
We need light, we need love

Lift me up (Lift me up in your arms)
Hold me down (I need love, I need love, I need love)
Keep me close (Hold me, hold me)
Safe and sound (Hold me, hold me, hold me, hold me)
Lift me up (Hold me, hold me, hold me, hold me)
Hold me down (Hold me, hold me)
Keep me safe (We need light, we need love)

Songinformatie

ArtiestRihanna
 A-kant
Titel Lift Me Up
Lengte 3:16
Componist(en) Ludwig Goransson · Temilade Openiyi · Robyn Fenty · Ryan Coogler
Producer(s) Kuk Harrell
Engineer(s) Marco Carrión, Marcos Tovar, SirBastien, Osarumen "LMBSKN" Osamuyi, Frank Rodriguez / Assistant Recording Engineers: Hayden Duncan, Lou Carrao, Patrick Gardner, Robert N. Johnson, Trey Pearce
Mixage Manny Marroquin / Assistant Mixing Engineers: Anthony Vilchis, Trey Station, Zach Pereyra
 B-kant
Titel Lift Me Up (Instrumental)
Lengte 3:15
 
Platenlabel Def Jam Recordings
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 28-10-2022
Hoogste positie UK 3
Hoogste positie US 2


Positieverloop