Coverafbeelding ABBA - I Do, I Do, I Do, I Do, I Do
  • Statistieken
  •   10 weken
  •   3 piekpositie
  •   254 punten
  •   1975

Artiestinformatie

Land   Zweden

Zweedse popgroep uit Stockholm, opgericht in 1972: Anni-Frid “Frida” Lyngstad (geb. 15-11-1945; zang), Agnetha Fältskog (geb. 5-4-1950; zang), Björn Ulvaeus (geb. 24-4-1945; gitaar) en Benny Andersson (geb. 16-12-1945; toetsen). Ze zijn allemaal in Zweden geboren, behalve Frida, zij ziet het levenslicht in Noorwegen.De naam ABBA is een acroniem van de voornamen van de leden. Benny is dan lid van The Hep Stars (1964-'69) en Björn van The Hootenanny Singers. De grote doorbraak komt in 1974 met het winnen van het Eurovisiesongfestival met het nummer Waterloo. Björn was gehuwd met Agnetha (1971-'79) en Benny was getrouwd met Frida (1978-'81). De groep werd in 1982 ontbonden.In datzelfde jaar concentreren Björn en Benny zich samen met musicalcomponist Tim Rice op de productie van Chess. Het door Elaine Paige en Barbara Dickson gezongen I Know Him So Well en het door Murray Head uitgevoerde One Night In Bangkok levert twee grote hits op. De musical Mamma Mia!, gebaseerd op de hits van ABBA, is op 6 april 1999 in het Prince Edward-theater in de Londense wijk West End in première gegaan.

In 2008 verscheen de musical film Mamma Mia! Voor de premiere van de film kwamen alle ABBA-leden weer samen in het openbaar. Ze werden in 2010 opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame. Drie jaar later gingen de deuren open van ABBA The Museum in Stockholm. Tien jaar na de eerste film verscheen de vervolgfilm Mamma Mia! Here We Go Again.

In april 2018 kondigde ABBA aan dat er twee nieuwe nummers waren opgenomen. De release hiervan zou samengaan met een tournee, waarbij er gebruik zou worden gemaakt van hologrammen van de jonge Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid. Het zou echter nog 3½ jaar duren voordat de release zou plaatsvinden. Op 26 augustus 2021 werden fans van ABBA wereldwijd op scherp gezet door de lancering van de website ABBA Voyage met de mogelijkheid je te registreren voor meer nieuws. Een aantal dagen later, op 2 september, volgde er een livestream op YouTube waarin eindelijk de comeback daadwerkelijk werd bevestigd. De release van het nieuwe album Voyage was op 5 november 2021 en was het eerste album voor de groep in maar liefst veertig jaar. Voyage is tevens de naam van een reeks concerten die vanaf 27 mei 2022 in Londen plaatsvinden. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de eerder genoemde hologrammen. Tijdens de livestream van 2 september werden de fans getrakteerd op twee nieuwe liedjes: I Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down.Songtekst

Love me or leave me
make your choice but believe me
I love you
I do, I do, I do, I do, I do
I can't conceal it
don't you see, can't you feel it
don't you too?
I do, I do, I do, I do, I do

Oh, I've been dreaming through my lonely past
now I just made it, I found you at last
so come on now let's try it
I love you, can't deny it
'cos it's true
I do, I do, I do, I do, I do

Oh, no hard feelings between you and me
if we can't make it, but just wait and see
so come on now let's try it
I love you, can't deny it
'cos it's true
I do, I do, I do, I do, I do

So love me or leave me
make your choice but believe me
I love you
I do, I do, I do, I do, I do
I can't conceal it
don't you see, can't you feel it
don't you too?
I do, I do, I do, I do, I do

Songinformatie

ArtiestABBA
 A-kant
Titel I Do, I Do, I Do, I Do, I Do
Lengte 03:18
Componist(en) Benny Andersson, Stig Anderson, Bjorn Ulvaeus
Producer(s) Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus
 B-kant
Titel So Long
Componist(en) Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus
Producer(s) Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus
 
Platenlabel Polydor
Catalogusnr 2001 577
Album ABBA


Positieverloop