Coverafbeelding Whitney - Didn't We Almost Have It All
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   20 piekpositie
  •   79 punten
  •   1987

Artiestinformatie

Geboortedatum   09-08-1963
Land   Verenigde Staten

Muziek staat centraal in de familie van Whitney Houston. Zo is haar vader, John Russell, werkzaam in de entertainment-industrie en staat moeder Cissy bekend als gospel-zangeres. Ook broer Michael zingt en komen we Dionne Warwick en peettante Darlene Love tegen in haar familie.


Op 8-jarige leeftijd neemt haar moeder Whitney mee naar een opnamestudio waar ze Aretha Franklin ontmoet. De zangeres is één van haar voornaamste inspiratiebronnen en als ze zich op haar 11e aansluit bij een gospelkoor leert ze ook piano spelen. Ondertussen nam haar moeder haar geregeld mee naar optredens en daar mocht ze op gezette momenten ook mee het podium op.


In 1978 zingt ze als achtergrondzangeres mee op I’m Every Woman van Chaka Khan. Als ze begin jaren tachtig met haar moeder een optreden verzorgd wordt ze ontdekt als fotomodel. Als zangeres werkt ze aan het album One Down, dat op dat moment wordt toegeschreven aan de groep Material. Inmiddels heeft ze als solo-zangeres verschillende platendeals voorbij zien komen maar in 1983 besluit ze, mede op advies van haar moeder, een contract te tekenen bij Arista. Dat jaar zingt ze het nummer Hold Me als duet met Teddy Pendergrass. Het levert haar in 1984 een bescheiden hit op in de Verenigde Staten. Dat nummer wordt in 1985 toegevoegd aan haar titelloze debuutalbum. In Nederland scoort ze met All At Once haar eerste hit en weet ze direct de top 5 te bereiken. Na de ballad Saving All My Love For You laat ze met How Will I Know horen ook andere genres prima te beheersen. Van haar debuutalbum worden wereldwijd meer dan 25 miljoen stuks verkocht en daarmee wordt ze drie keer genomineerd bij de Grammy’s.


Na haar Greatest Love wereldtournee verschijnt haar tweede album Whitney in juni van 1987, waarvan I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) drie weken op de eerste plaats van de Top 40 weet te komen. Ook de single Love Will Save The Day, dat een jaar later verschijnt, komt in de top 10 terecht. Voor NBC neemt ze One Moment In Time op, de track die bij de tv-zender wordt gebruikt als thema van de Olympische Spelen. In 1989 ontmoet ze de zanger Bobby Brown, met wie ze in 1992 zou trouwen.


I’m Your Baby Tonight is haar derde studioalbum en verschijnt in het najaar van 1990. De titeltrack van dat album wordt haar vierde top 10-hit in de Top 40. De zangeres krijgt inmiddels meerdere rollen aangeboden in films, maar pas in 1992 durft ze ook deze stap te zetten. Samen met Kevin Costner speelt ze in de film The Bodyguard waar ze de rol van Rachel Marron vertolkt. I Will Always Love You, origineel een nummer van Dolly Parton uit 1974, is de titelsong van de film en groeit uit tot haar grootste succes in ons land. De single staat negen weken op nummer 1. Later is de zangeres ook te zien in films als Waiting To Exhale (1995), The Preacher’s Wife (1996) en Sparkle (2012).


Op 4 maart 1993 wordt haar dochter Bobbi Kristina geboren. De relatie met Bobby Brown lijkt niet de allerbeste te zijn, want hij zit geregeld in de gevangenis. In 2006 loopt hun relatie op de klippen en in april 2007 is de scheiding definitief.

Na acht jaar stilte verschijnt in 1998 haar vierde studioalbum My Love is Your Love, waarop voornamelijk haar grootste hits staan. De titeltrack van dat album weet in ons land de top 3 te bereiken en is op dat moment haar 25e hit. In 2000 scoort ze voor de tweede keer een nummer 1-hit in de Top 40 als haar duet met Enrique Iglesias, Could I Have This Kiss Forever, bovenaan de lijst komt. Na 2001, als Heartbreak Hotel haar 29e hit wordt, blijven successen in de hitparade uit.


De zangeres concentreert zich in de jaren daarna voornamelijk op acteerwerk en geeft in 2009 een openhartig interview bij Oprah Winfrey. Daar vertelt ze over haar verleden met drugs en hoe ongelukkig ze is geweest tijdens haar huwelijk. Dat jaar verschijnt er ook weer een album, I Look To You. Voor het eerst in tien jaar gaat de zangeres ook weer de wereld over met haar Nothing But Love World Tour.


Op 9 februari 2012 is de zangeres aanwezig bij de repetities van een feest rond de Grammy Awards in Beverly Hills. Die avond heeft ze een optreden in Hollywood wat later haar laatste optreden bleek te zijn. Twee dagen later wordt ze bewusteloos aangetroffen in het Beverly Hilton Hotel. Na verschillende pogingen haar te reanimeren wordt ze dood verklaard. Als officiële verklaring wordt later gemeld dat de zangeres in bad is verdronken na gebruik van cocaïne.


Eind januari 2015 wordt haar dochter Bobbi Kristina ook bewusteloos aangetroffen in bad. In de maanden daarna verkeert ze in een uitzichtloos coma en op 26 juli van dat jaar komt ze te overlijden.

In de zomer van 2019 brengt Kygo een track uit met de vocalen van Whitney Houston. Higher Love is een remake van de hit die Steve Winwood in 1986 scoorde.
Clean Bandit krijg in september 2021 de eer om de hit single How Will I Know uit 1986 in een nieuw jasje te steken.

Songtekst

Remember when we held on in the rain
The nights we almost lost it, once again
We can take the night into tomorrow
Living on feelings
Touching you I feel it all again

[chorus]
Didn't we almost have it all
When love was all we had worth giving
The ride with you was worth the fall, my friend
Loving you makes life worth living
Didn't we almost have it all
The nights we held on till the morning
You know you'll never love that way again
Didn't we almost have it all

The way you used to touch me felt so fine
We kept our hearts together down the line
A moment in the soul can last forever
Comfort and keep us
Help me bring the feeling back again

[chorus]
Didn't we almost have it all
When love was all we had worth giving
The ride with you was worth the fall my friend
Loving you makes life worth living
Didn't we almost have it all
The nights we held on till the morning
You know you'll never love that way again
Didn't we almost have it all

Didn't we have the best of times
When love was young and new
Couldn't we reach inside and find
The world of me and you
We'll never lose it again
Cause once you know what love is
You'll never let it end

[chorus]
Didn't we almost have it all
When love was all we had worth giving
The ride with you was worth the fall my friend
Loving you makes life worth living
Didn't we almost have it all
The nights we held on till the morning
You know you'll never love that way again
Didn't we almost have it all
Didn't we almost have it all

Songinformatie

ArtiestWhitney Houston
 A-kant
Titel Didn't We Almost Have It All
Lengte 4:34
Componist(en) Masser, Jennings
Producer(s) Michael Masser, Clive Davis
 B-kant
Titel [Whitney Houston & Jermaine Jackson] - Shock Me (Special Collector's Bonus Cut)
Lengte 4:24
Componist(en) Roberts, Goldmark
Producer(s) Michael Omartian
 
Platenlabel Arista
Catalogusnr 109 307
Album Whitney


Positieverloop