Coverafbeelding Whitney Houston - I'm Your Baby Tonight
  • Statistieken
  •   10 weken
  •   2 piekpositie
  •   294 punten
  •   1990

Artiestinformatie

Geboortedatum   09-08-1963
Land   Verenigde Staten

Muziek staat centraal in de familie van Whitney Houston. Zo is haar vader, John Russell, werkzaam in de entertainment-industrie en staat moeder Cissy bekend als gospel-zangeres. Ook broer Michael zingt en komen we Dionne Warwick en peettante Darlene Love tegen in haar familie.


Op 8-jarige leeftijd neemt haar moeder Whitney mee naar een opnamestudio waar ze Aretha Franklin ontmoet. De zangeres is één van haar voornaamste inspiratiebronnen en als ze zich op haar 11e aansluit bij een gospelkoor leert ze ook piano spelen. Ondertussen nam haar moeder haar geregeld mee naar optredens en daar mocht ze op gezette momenten ook mee het podium op.


In 1978 zingt ze als achtergrondzangeres mee op I’m Every Woman van Chaka Khan. Als ze begin jaren tachtig met haar moeder een optreden verzorgd wordt ze ontdekt als fotomodel. Als zangeres werkt ze aan het album One Down, dat op dat moment wordt toegeschreven aan de groep Material. Inmiddels heeft ze als solo-zangeres verschillende platendeals voorbij zien komen maar in 1983 besluit ze, mede op advies van haar moeder, een contract te tekenen bij Arista. Dat jaar zingt ze het nummer Hold Me als duet met Teddy Pendergrass. Het levert haar in 1984 een bescheiden hit op in de Verenigde Staten. Dat nummer wordt in 1985 toegevoegd aan haar titelloze debuutalbum. In Nederland scoort ze met All At Once haar eerste hit en weet ze direct de top 5 te bereiken. Na de ballad Saving All My Love For You laat ze met How Will I Know horen ook andere genres prima te beheersen. Van haar debuutalbum worden wereldwijd meer dan 25 miljoen stuks verkocht en daarmee wordt ze drie keer genomineerd bij de Grammy’s.


Na haar Greatest Love wereldtournee verschijnt haar tweede album Whitney in juni van 1987, waarvan I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) drie weken op de eerste plaats van de Top 40 weet te komen. Ook de single Love Will Save The Day, dat een jaar later verschijnt, komt in de top 10 terecht. Voor NBC neemt ze One Moment In Time op, de track die bij de tv-zender wordt gebruikt als thema van de Olympische Spelen. In 1989 ontmoet ze de zanger Bobby Brown, met wie ze in 1992 zou trouwen.


I’m Your Baby Tonight is haar derde studioalbum en verschijnt in het najaar van 1990. De titeltrack van dat album wordt haar vierde top 10-hit in de Top 40. De zangeres krijgt inmiddels meerdere rollen aangeboden in films, maar pas in 1992 durft ze ook deze stap te zetten. Samen met Kevin Costner speelt ze in de film The Bodyguard waar ze de rol van Rachel Marron vertolkt. I Will Always Love You, origineel een nummer van Dolly Parton uit 1974, is de titelsong van de film en groeit uit tot haar grootste succes in ons land. De single staat negen weken op nummer 1. Later is de zangeres ook te zien in films als Waiting To Exhale (1995), The Preacher’s Wife (1996) en Sparkle (2012).


Op 4 maart 1993 wordt haar dochter Bobbi Kristina geboren. De relatie met Bobby Brown lijkt niet de allerbeste te zijn, want hij zit geregeld in de gevangenis. In 2006 loopt hun relatie op de klippen en in april 2007 is de scheiding definitief.

Na acht jaar stilte verschijnt in 1998 haar vierde studioalbum My Love is Your Love, waarop voornamelijk haar grootste hits staan. De titeltrack van dat album weet in ons land de top 3 te bereiken en is op dat moment haar 25e hit. In 2000 scoort ze voor de tweede keer een nummer 1-hit in de Top 40 als haar duet met Enrique Iglesias, Could I Have This Kiss Forever, bovenaan de lijst komt. Na 2001, als Heartbreak Hotel haar 29e hit wordt, blijven successen in de hitparade uit.


De zangeres concentreert zich in de jaren daarna voornamelijk op acteerwerk en geeft in 2009 een openhartig interview bij Oprah Winfrey. Daar vertelt ze over haar verleden met drugs en hoe ongelukkig ze is geweest tijdens haar huwelijk. Dat jaar verschijnt er ook weer een album, I Look To You. Voor het eerst in tien jaar gaat de zangeres ook weer de wereld over met haar Nothing But Love World Tour.


Op 9 februari 2012 is de zangeres aanwezig bij de repetities van een feest rond de Grammy Awards in Beverly Hills. Die avond heeft ze een optreden in Hollywood wat later haar laatste optreden bleek te zijn. Twee dagen later wordt ze bewusteloos aangetroffen in het Beverly Hilton Hotel. Na verschillende pogingen haar te reanimeren wordt ze dood verklaard. Als officiële verklaring wordt later gemeld dat de zangeres in bad is verdronken na gebruik van cocaïne.


Eind januari 2015 wordt haar dochter Bobbi Kristina ook bewusteloos aangetroffen in bad. In de maanden daarna verkeert ze in een uitzichtloos coma en op 26 juli van dat jaar komt ze te overlijden.

In de zomer van 2019 brengt Kygo een track uit met de vocalen van Whitney Houston. Higher Love is een remake van de hit die Steve Winwood in 1986 scoorde.

Songtekst

From the moment I saw you I went outta my mind
Through I never believed in love at first sight
But you got a magic that I just can't explain
Well you got a, you got a way that you make me feel
I can do, I can do anything for you baby

I'll be down for you baby
Lay all my cards out tonight
Just call on me baby
I'll be there in a hurry
It's your move, so baby baby decide

Whatever you want from me
I'm givin' you everything
I'm your baby tonight
You've given me ecstasy
You are my fantasy
I'm your baby tonight

From the second you touched me
I was ready to die
I've never been fatal, you're my first time

I feel like an angel, who just started to fly
Well, you got a, you got a way that you make a me
Feel I can, feel I can, do anything for you baby
I will fly for you baby
Hold on and enjoy the ride
I'm not in no hurry
We can fly all night baby
It's your move, now baby, baby let's fly

Whatever you want from me
I'm givin' you everything
I'm your baby tonight
You've given me ecstasy
You are my fantasy
I'm your baby tonight

Whatever I do
It's all about you baby
And ain't the truth boy
I'm helplessly in love with you
What else can I do boy
But be there for you baby
You got a, you got a way that you make a me
Feel I can, feel I can do any, do anything

Whatever you want from me
I'm givin' you everything
I'm your baby tonight
You've given me ecstasy
You are my fantasy
I'm your baby tonight

Looks like I'm fatal
It's all on the table
And baby you hold the cards
You got the magic
And I've got to have it
I don't want the pieces
I want every single part
I'll be your angel
I'm ready and able
Whatever you want is fine
Whenever you're ready, just call on your lady
And I'll be your baby tonight

Whatever you want from me
I'm givin' you everything
I'm your baby tonight
You've given me ecstasy
You are my fantasy
I'm your baby tonight

Songinformatie

ArtiestWhitney Houston
 A-kant
Titel I'm Your Baby Tonight
Lengte 4:13
Componist(en) L. A. Reid, BabyFace
Producer(s) L. A. Reid, BabyFace
Engineer(s) Rodney Ascue
Mixage Yvonne Turner
 B-kant
Titel I'm Knockin'
Lengte 4:04
Componist(en) Rhett Lawrence, Benjamin Winans, Rickey Minor
Producer(s) Whitney Houston, Rickey Minor
 
Platenlabel Arista
Catalogusnr 113594
Album I'm Your Baby Tonight


Positieverloop