Vandaag: Post Malone maakt noodlanding

- Vandaag

 Post Malone
Vandaag: Post Malone maakt noodlanding

Op 21 augustus 2018 moet een privéjet met Post Malone aan boord een noodlanding maken in New York.

Een dag nadat Rockstar van Post Malone de MTV Video Music Award voor beste song heeft gewonnen, wil de Amerikaanse rapper naar Londen vliegen voor het vervolg van zijn Beerbongs & Bentleys Tour. In de ochtend van 21 augustus vertrekt hij in een privéjet vanaf Teterboro Airport in New Jersey. Aan boord zijn ook producer Andrew Watt, twee piloten, een stewardess en nog tien andere passagiers. Bij de start gaat echter iets mis waardoor het vliegtuig omdraait en direct weer landt.

Bij de tweede start gaat er weer iets mis. De twee linkerachterbanden van het landingsgestel klappen. In die toestand is het niet veilig om opnieuw te landen. Het toestel had brandstof aan boord om tot over de Atlantische Oceaan te vliegen. De piloten moeten eerst de brandstof opmaken voordat ze veilig kunnen landen. Daarom moet het vliegtuig vijf uur boven New York cirkelen voordat het weer kan landen. Om 15:50 landt Post Malone zonder ongelukken op Stewart International Airport in New York.

Kort na de landing twitterde de rapper: “Ik ben geland, jongens. Bedankt voor jullie gebeden. Ongelooflijk hoeveel mensen mij hebben doodgewenst op deze website. Fuck you. Maar niet vandaag.” Later bekende Post Malone in een interview dat hij last heeft vliegangst en dat hij helemaal flipte toen het mis ging bij de tweede start. Als de 23-jarige Amerikaan 2½ week later ook nog eens betrokken raakt bij een auto-ongeluk, twittert hij: “Volgens mij haat God mij.”

Op deze dag zijn onder meer Kelis (1979) en Alizée (1984) jarig.

De nummer 1-hits van 21 augustus:
2004: Dragostea Din Teï- O-Zone
2010: We No Speak Americano!- Yolanda Be Cool vrs. Dcup