Vandaag: Green Day verandert in groene varkens

- Vandaag

 Green Day
Vandaag: Green Day verandert in groene varkens

Op 20 augustus 2012 brengt Rovio Entertainment een speciale versie van Angry Birds Friends uit met de leden van Green Day als groene varkens.

Angry Birds Friends was een versie van de populaire videogame Angry Birds. Daarin moet je proberen groene varkens uit te schakelen door vogels te katapulteren naar de wankele constructies waar die varkens in en op zitten. Angry Birds Friends werd in 2012 speciaal uitgebracht voor Facebook en op 20 augustus van dat jaar werden Green Day-fans verrast met speciale Green Day-levels van het spel. In het spel was de laatste single van het trio, Oh Love, te horen. Als je het goed deed, kon je bovendien hun nieuwe track Troublemaker vrijspelen.

In het spel zat ook een referentie naar het Green Day-album American Idiot uit 2004 verwerkt. In level 3 en 15 zat een ‘golden grenade’ verstopt die precies leek op de hartvormige handgranaat op die bekende albumhoes. Als je die had gevonden, kon je een bonuslevel spelen. Daarin moest je de drie leden van Green Day – uiteraard in de vorm van groene varkens – zien uit te schakelen.

“Wij zijn allemaal fan van Angry Birds,” zei zanger Billie Joe Armstrong over het spel. “Het is zo’n verslavende game dat toen we eraan begonnen, we niet meer konden stoppen.” Op 20 december kwam er weer een einde aan de pret. Toen werden de speciale Green Day-levels verwijderd.

Op deze dag zijn onder meer Demi Lovato (1992) en Julian Jordan (1995) jarig.

De nummer 1-hits van 20 augustus:
2005: Fearless- Kane
2011: Danza Kuduro- Lucenzo feat Don Omar
2016: Cold Water- Major Lazer feat. Justin Bieber & Mø