Coverafbeelding U2 - Last Night On Earth
  • Statistieken
  •   4 weken
  •   17 piekpositie
  •   67 punten
  •   1997

Artiestinformatie

Land   Ierland

In het najaar van 1976 begint de Ierse band Feedback. De groep was een initiatief van Larry Mullen en hij kreeg versterking van Bono en The Edge. Als ook Adam Clayton zich bij de groep voegt is de basis voor een langdurige samenwerking ontstaan. Kortstondig als de groep The Hype en sinds 1978 als U2.

In 1982 komen we de band voor het eerst tegen in de Top 40 met I Will Follow, dat de twaalfde plaats van de lijst bereikt. Daarna volgt een reeks hits in de lijst. In 1995 werkt U2 samen met onder meer Brian Eno, in het project Passengers, dat één hit scoort met Miss Sarajevo.In 2000 is de 27e U2-hit in de Top 40, Beautiful Day, hun eerste nummer 1-hit. Vrij snel daarna komt ook Elevation boven aan de hitlijst. The Saints Are Coming bereikt eind 2006 de eerste plaats van de Top 40 en wordt gevolgd door Window In The Skies, dat direct de vierde nummer 1-hit van de band wordt.

Na een afwezigheid van vier jaar scoort de groep in 2013 met Ordinary Love de 43e hit, die ook nog eens voor de 18e keer het predicaat Alarmschijf krijgt. De band leverde met het nummer een bijdrage aan de film Mandela: Long Walk To Freedom.

Begin 2014 verschijnt de single Invisible, waarvan per download door de Bank Of America één dollar wordt gestort op het RED-fonts ter bestrijding van aids, tbs en malaria. De actie levert ruim drie miljoen op. In het najaar komt het dertiende studioalbum, Songs Of Innocence, uit. Het album wordt gelanceerd in samenwerking met Apple, dat het album voor een beperkte periode gratis ter beschikking stelt. Van het album is The Miracle (Of Joey Ramone) de eerste single waarmee ze hun 41e hit in de Top 40 scoren. Later wint ook de track Every Breaking Wave aan populariteit.

In 2017 markeert U2 het 30-jarige jubileum van het album The Joshua Tree met een speciale tournee waar ze het album in z'n geheel live spelen. Ondertussen werken ze ook aan een nieuw album (Songs Of Experience) waarvan You're The Best Thing About Me in september van 2017 de eerste single wordt.In 2018 tourt U2 met het album Songs Of Experience over de wereld en in oktober brengen ze opnieuw een bezoek aan de Ziggo Dome. In januari werd Summer Of Love de volgende single van het album.
In 2021 werken de heren met de track Your Song Saved My Life mee aan de soundtrack van de animatie film Sing 2. Bono zal zijn geanimeerde filmdebuut maken als de teruggetrokken rockster-leeuw Clay Calloway.

Songtekst

She feels the ground is giving way
Bur she thinks we're better off that way
The more you take the less you feel
The less you know the more you believe
The more you have the more it takes today"

YOU GOT TO GIVE IT AWAY
YOU GOT TO GIVE IT AWAY
YOU GOT TO GIVE IT AWAY
SHE DOESN'T CARE WHAT IT'S WORTH
SHE'S LIVING LIKE IT'S THE LAST NIGHT ON EARTH

She's not waiting on a saviour to come
She's at a bus-stop with the NEWS OF THE WORLD
And the sun sun here it comes
She's not waiting for anyone

YOU GOT TO GIVE IT AWAY
YOU GOT TO GIVE IT AWAY
YOU GOT TO GIVE IT AWAY
she knows just what it's worth
SHE'S LIVING LIKE IT'S THE LAST NIGHT ON EARTH

Slipping away... slip slide...
(The clock tells her that time is slipping... )
The world turns and we get dizzy
(Minute hands and second sticking... )
Slipping away
(There's something going on she might be missing
the world turns and we get dizzy
Is it spinning for you the way it's spinning for me)

She's living living next week now
You know she's going to pay it back somehow
The future is here at last
The past is too uncomfortable

YOU GOT TO GIVE IT AWAY
YOU GOT TO GIVE IT AWAY
YOU GOT TO GIVE IT AWAY
SHE ALREADY KNOWS IT HURTS
SHE'S LIVING LIKE IT'S THE LAST NIGHT ON EARTH
LAST NIGHT ON EARTH
LAST NIGHT ON EARTH

Songinformatie

ArtiestU2
Lengte 04:46
Platenlabel Island


Positieverloop