Coverafbeelding u2 - ordinary love
  • Statistieken
  •   17 weken
  •   7 piekpositie
  •   451 punten
  •   2013

Artiestinformatie

Land   Ierland

In het najaar van 1976 begint de Ierse band Feedback. De groep was een initiatief van Larry Mullen en hij kreeg versterking van Bono en The Edge. Als ook Adam Clayton zich bij de groep voegt is de basis voor een langdurige samenwerking ontstaan. Kortstondig als de groep The Hype en sinds 1978 als U2.

In 1982 komen we de band voor het eerst tegen in de Top 40 met I Will Follow, dat de twaalfde plaats van de lijst bereikt. Daarna volgt een reeks hits in de lijst. In 1995 werkt U2 samen met onder meer Brian Eno, in het project Passengers, dat één hit scoort met Miss Sarajevo.In 2000 is de 27e U2-hit in de Top 40, Beautiful Day, hun eerste nummer 1-hit. Vrij snel daarna komt ook Elevation boven aan de hitlijst. The Saints Are Coming bereikt eind 2006 de eerste plaats van de Top 40 en wordt gevolgd door Window In The Skies, dat direct de vierde nummer 1-hit van de band wordt.

Na een afwezigheid van vier jaar scoort de groep in 2013 met Ordinary Love de 43e hit, die ook nog eens voor de 18e keer het predicaat Alarmschijf krijgt. De band leverde met het nummer een bijdrage aan de film Mandela: Long Walk To Freedom.

Begin 2014 verschijnt de single Invisible, waarvan per download door de Bank Of America één dollar wordt gestort op het RED-fonts ter bestrijding van aids, tbs en malaria. De actie levert ruim drie miljoen op. In het najaar komt het dertiende studioalbum, Songs Of Innocence, uit. Het album wordt gelanceerd in samenwerking met Apple, dat het album voor een beperkte periode gratis ter beschikking stelt. Van het album is The Miracle (Of Joey Ramone) de eerste single waarmee ze hun 41e hit in de Top 40 scoren. Later wint ook de track Every Breaking Wave aan populariteit.

In 2017 markeert U2 het 30-jarige jubileum van het album The Joshua Tree met een speciale tournee waar ze het album in z'n geheel live spelen. Ondertussen werken ze ook aan een nieuw album (Songs Of Experience) waarvan You're The Best Thing About Me in september van 2017 de eerste single wordt.In 2018 tourt U2 met het album Songs Of Experience over de wereld en in oktober brengen ze opnieuw een bezoek aan de Ziggo Dome. In januari werd Summer Of Love de volgende single van het album.
In 2021 werken de heren met de track Your Song Saved My Life mee aan de soundtrack van de animatie film Sing 2. Bono zal zijn geanimeerde filmdebuut maken als de teruggetrokken rockster-leeuw Clay Calloway.

Songtekst

The sea wants to kiss the golden shore
The sunlight warms your skin
All the beauty that's been lost before
Wants to find us again

I can't fight you any more
It's you I'm fighting for
The sea throws rocks together
But time leaves us polished stones

We can't fall any furter
If we can't feel ordinary love
And we cannot reach any higher
If we can't deal with ordinary love

Birds fly high in the summer sky
And rest on the breeze
The same wind will take care of you and I
We'll build our house in the trees

Your heart is on my sleeve
Did you put it there with a magic marker
For years I would believe
That the world couldn't wash it away

Cause we can't fall any furter
If we can't feel ordinary love
And we cannot reach any higher
If we can't deal with ordinary love

Are we tough enough
For ordinary love

We can't fall any furter
If we can't feel ordinary love
And we cannot reach any higher
If we can't deal with ordinary love

We can't fall any furter
If we can't feel ordinary love
And we cannot reach any higher
If we can't deal with ordinary love

Songinformatie

Trivia

Ordinary Love is afkomstig uit de film Mandela: Long Walk to Freedom  (met in de hoofdrollen Idris Elba en Naomie Harris) die op 7 september 2013 in wereldpremière ging tijdens het internationaal filmfestival van Toronto in Canada en op 9 oktober 2013 in Amerika in première ging tijdens het filmfestival van Mill Valley in Californië. Op 19 december 2013 ging de film in de Nederlandse bioscopen in roulatie. De rolprent draait vanaf 25 december 2013 in heel Amerika.

Mandela: Long Walk to Freedom  is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie uit 1995. In zijn memoires schrijft Mandela over zijn jeugd, zijn opleiding en 27-jarige gevangenschap. Ook zijn politieke loopbaan komt aan bod. De film volgt de loop van het boek, tot aan de beëdiging als president van Zuid-Afrika. De film is geregisseerd door Justin Chadwick.

De Zuid-Afrikaanse oud-president en icoon van de anti-apartheidsbeweging Nelson Mandela overlijdt op donderdag 5 december 2013 in Johannesburg op 95-jarige leeftijd. Huidig president Jacob Zuma maakte het overlijden op televisie bekend. Mandela stierf in zijn woning, volgens Zuma 'op vredige wijze'.
ArtiestU2
Titel Ordinary Love
Lengte 3:41
Componist(en) Tekst: Bono [= Paul David Hewson] /Muziek: U2; Brian BurtoM
Producer(s) Danger Mouse [= Brian Joseph Burton] / Additional Production by Declan Gaffney
Platenlabel Interscope
Catalogusnr digital download [albumtrack]
Hoogste positie UK 82
Hoogste positie US 84
Album various artists - Long Walk To Freedom: Original Motion Picture Soundtrack


Positieverloop