Coverafbeelding U2 - I Still Haven't Found What I'm Looking For

U2

I Still Haven't Found What I'm Looking For

  • Statistieken
  •   9 weken
  •   6 piekpositie
  •   247 punten
  •   1987

Artiestinformatie

Land   Ierland

In het najaar van 1976 begint de Ierse band Feedback. De groep was een initiatief van Larry Mullen en hij kreeg versterking van Bono en The Edge. Als ook Adam Clayton zich bij de groep voegt is de basis voor een langdurige samenwerking ontstaan. Kortstondig als de groep The Hype en sinds 1978 als U2.

In 1982 komen we de band voor het eerst tegen in de Top 40 met I Will Follow, dat de twaalfde plaats van de lijst bereikt. Daarna volgt een reeks hits in de lijst. In 1995 werkt U2 samen met onder meer Brian Eno, in het project Passengers, dat één hit scoort met Miss Sarajevo.In 2000 is de 27e U2-hit in de Top 40, Beautiful Day, hun eerste nummer 1-hit. Vrij snel daarna komt ook Elevation boven aan de hitlijst. The Saints Are Coming bereikt eind 2006 de eerste plaats van de Top 40 en wordt gevolgd door Window In The Skies, dat direct de vierde nummer 1-hit van de band wordt.

Na een afwezigheid van vier jaar scoort de groep in 2013 met Ordinary Love de 43e hit, die ook nog eens voor de 18e keer het predicaat Alarmschijf krijgt. De band leverde met het nummer een bijdrage aan de film Mandela: Long Walk To Freedom.

Begin 2014 verschijnt de single Invisible, waarvan per download door de Bank Of America één dollar wordt gestort op het RED-fonts ter bestrijding van aids, tbs en malaria. De actie levert ruim drie miljoen op. In het najaar komt het dertiende studioalbum, Songs Of Innocence, uit. Het album wordt gelanceerd in samenwerking met Apple, dat het album voor een beperkte periode gratis ter beschikking stelt. Van het album is The Miracle (Of Joey Ramone) de eerste single waarmee ze hun 41e hit in de Top 40 scoren. Later wint ook de track Every Breaking Wave aan populariteit.

In 2017 markeert U2 het 30-jarige jubileum van het album The Joshua Tree met een speciale tournee waar ze het album in z'n geheel live spelen. Ondertussen werken ze ook aan een nieuw album (Songs Of Experience) waarvan You're The Best Thing About Me in september van 2017 de eerste single wordt.In 2018 tourt U2 met het album Songs Of Experience over de wereld en in oktober brengen ze opnieuw een bezoek aan de Ziggo Dome. In januari werd Summer Of Love de volgende single van het album.
In 2021 werken de heren met de track Your Song Saved My Life mee aan de soundtrack van de animatie film Sing 2. Bono zal zijn geanimeerde filmdebuut maken als de teruggetrokken rockster-leeuw Clay Calloway.

Songtekst

I have climbed highest mountain
I have run through the fields
Only to be with you
Only to be with you

I have run
I have crawled
I have scaled these city walls
These city walls
Only to be with you

But I still haven't found what I'm looking for
But I still haven't found what I'm looking for

I have kissed honey lips
Felt the healing in her fingertips
It burned like fire
This burning desire

I have spoke with the tongue of angels
I have held the hand of a devil
It was warm in the night
I was cold as a stone

But I still haven't found what I'm looking for
But I still haven't found what I'm looking for

I believe in the kingdom come
Then all the colors will bleed into one
Bleed into one
Well yes I'm still running

You broke the bonds and you
Loosed the chains
Carried the cross
Of my shame
Of my shame
You know I believed it

But I still haven't found what I'm looking for

Songinformatie

I Still Haven't Found What I'm Looking For is een nummer van de Ierse band U2. Het nummer werd in april 1987 als single van het album The Joshua Tree uitgebracht.

Het nummer is ook op de cd's The Best Of 1980 - 1990 & B-Sides en Rattle and Hum te vinden.

Het nummer werd voor het eerst in Tempe, Arizona gespeeld tijdens het eerste concert van The Joshua Tree Tour. In deze versie verwerkte Bono ook stukjes uit Exodus en Three Little Birds van Bob Marley. Ook op het album Rattle and Hum staat een legendarische versie, op deze cd zingt namelijk het gospel koor New Voices of Freedom mee. Deze versie is opgenomen op 28 september 1987 in Madison Square Garden. Later heeft het koor nog een studioversie opgenomen voor hun album Rockspel.

Trivia

De werktitel van het nummer "I Still Haven't Found What I'm Looking For" was "Under The Weather" en had een andere melodie.
ArtiestU2
 A-kant
Titel I Still Haven't Found What I'm Looking For
Lengte 4:36
Componist(en) U2
Producer(s) Daniel Lanois, Brian Eno
Mixage Daniel Lanois
 B-kant
Titel Spanish Eyes / Deep In The Heart
Lengte 3:14 / 4:29
Componist(en) U2
Producer(s) U2
Mixage Dave Meegan
 
Platenlabel Island
Catalogusnr 109 152
Album The Joshua Tree


Positieverloop