Coverafbeelding Trijntje Oosterhuis - See You As I Do
  • Statistieken
  •   6 weken
  •   28 piekpositie
  •   45 punten
  •   2005

Artiestinformatie

Geboortedatum   05-02-1973
Land   Nederland

Samen met haar broer Tjeerd start Trijntje in 1990 Total Touch. Terwijl de groep aan de weg timmert toert Trijntje met Candy Dulfer mee in haar achtergrondkoor. Met Dulfer zou ze in 2004 een hit scoren met Merry Christmas Baby. Als achtergrondzangeres is ze in 1995 ook te horen op Ademnood, de nummer-1-hit van Linda, Roos & Jessica.

In 1996 scoort Total Touch met Touch Me There de eerste hit in de Top 40. De zangeres mag het door John Ewbank geschreven nummer De Zee zingen tijdens de opening van de Amsterdam ArenA. Daarmee scoort de zangeres in de herfst van dat jaar ook haar solo-debuut in de lijst. Vier weken nadat die single in de Top 40 staat komt ook Somebody Else’s Lover in de lijst terecht, waarmee Trijntje twee noteringen tegelijk scoort. Somebody Else’s Lover bereikt de derde plaats en wordt de grootste hit van Total Touch. De groep scoorde zes hits in de Top 40. De groep stopt in 2001.

Ondertussen blijft Trijntje actief als solo-zangeres en bereikt Wereld Zonder Jou (samen met Marco Borsato) in de zomer van 1997 de derde plaats. In 2013 zou de zangeres opnieuw een duet met Borsato opnemen; de single Ik Zou Het Zo Weer Overdoen dat ook in de Top 40 komt.

In 2003 verschijnt het eerste titelloze solo-album van Trijntje Oosterhuis als ze in december met Nu Dat Jij Er Bent (met Janine Jansen en Carel Kraayenhof) haar vijfde hit in de Top 40 scoort. De single was opgenomen ter gelegenheid van de geboorte van kroonprinses Amalia.

In 2006 maakt de zangeres het album The Look Of Love met 14 nummers van Burt Bacharach. Het album is een doorslaand succes. Een jaar later verschijnt een vervolg met opnieuw liedjes van de componist, Who’ll Speak For Love.

Naar aanleiding van de Symphonica In Rosso-concerten van Lionel Richie scoort Oosterhuis in 2008 haar vierde top 10-hit met Face In The Crowd. De zangeres zou in 2013 nog eens aan de concertreeks meewerken als ze optreedt met Anouk. Met die zangeres werkt ze in 2012 aan het album Wrecks We Adore. In 2013 is Oosterhuis te zien als coach in The Voice Of Holland.

In 2015 vertegenwoordigt Trijntje Oosterhuis ons land op het Eurovisiesongfestival in Oostenrijk met Walk Along, dat is geschreven door Anouk. Oosterhuis weet zich niet te kwalificeren voor de finale en wordt in de halve finale 14e. Trijntje werkt in het voorjaar van 2020 ook mee aan Zon; het nummer dat wordt gemaakt om geld in te zamelen rond de coronacrisis.

Songtekst

Ohhhhhhhhhhh ahhh
Ohhhhhh
Something so beautiful

So you ask just what it is I see in you
Well it's every little thing you do
You make me smile

Well there's something that I can't put my finger on
And we've only just begun
I'm like a child

You're a sweet melody
I could sing it all over and over again
Such a pure harmony
And I just won't stop feeling the way I do

If you could see you (as I do)
You'd fall in love (with me too)
No matter how hard you keep trying
You will never see what I see in you
Ohhh ahhhh

Like a brother, a friend to lend a helping hand
You always seem to understand
You catch me when I fall
And when I sing out of key
Or the words that I'm saying just don't come out right
You just love me for me
So I just won't stop telling you how I feel

If you could see you (as I do)
You'd fall in love (with me too)
No matter how hard you keep trying
You will never see what I see in you
Ohhh ahhhh

Imagine as the lights go down
We don't hear a sound
You and I together
As you take my hand
Lead me to the dance
Now and forever

If you could see you (as I do)
You'd fall in love (with me too)
No matter how hard you keep trying
You will never see what I see in you
Ohhh ahhhh

Songinformatie

ArtiestTrijntje Oosterhuis
Lengte 06:00
Platenlabel Capitol


Positieverloop