Coverafbeelding Trijntje Oosterhuis - What About Us
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   23 piekpositie
  •   67 punten
  •   2003

Artiestinformatie

Geboortedatum   05-02-1973
Land   Nederland

Samen met haar broer Tjeerd start Trijntje in 1990 Total Touch. Terwijl de groep aan de weg timmert toert Trijntje met Candy Dulfer mee in haar achtergrondkoor. Met Dulfer zou ze in 2004 een hit scoren met Merry Christmas Baby. Als achtergrondzangeres is ze in 1995 ook te horen op Ademnood, de nummer-1-hit van Linda, Roos & Jessica.

In 1996 scoort Total Touch met Touch Me There de eerste hit in de Top 40. De zangeres mag het door John Ewbank geschreven nummer De Zee zingen tijdens de opening van de Amsterdam ArenA. Daarmee scoort de zangeres in de herfst van dat jaar ook haar solo-debuut in de lijst. Vier weken nadat die single in de Top 40 staat komt ook Somebody Else’s Lover in de lijst terecht, waarmee Trijntje twee noteringen tegelijk scoort. Somebody Else’s Lover bereikt de derde plaats en wordt de grootste hit van Total Touch. De groep scoorde zes hits in de Top 40. De groep stopt in 2001.

Ondertussen blijft Trijntje actief als solo-zangeres en bereikt Wereld Zonder Jou (samen met Marco Borsato) in de zomer van 1997 de derde plaats. In 2013 zou de zangeres opnieuw een duet met Borsato opnemen; de single Ik Zou Het Zo Weer Overdoen dat ook in de Top 40 komt.

In 2003 verschijnt het eerste titelloze solo-album van Trijntje Oosterhuis als ze in december met Nu Dat Jij Er Bent (met Janine Jansen en Carel Kraayenhof) haar vijfde hit in de Top 40 scoort. De single was opgenomen ter gelegenheid van de geboorte van kroonprinses Amalia.

In 2006 maakt de zangeres het album The Look Of Love met 14 nummers van Burt Bacharach. Het album is een doorslaand succes. Een jaar later verschijnt een vervolg met opnieuw liedjes van de componist, Who’ll Speak For Love.

Naar aanleiding van de Symphonica In Rosso-concerten van Lionel Richie scoort Oosterhuis in 2008 haar vierde top 10-hit met Face In The Crowd. De zangeres zou in 2013 nog eens aan de concertreeks meewerken als ze optreedt met Anouk. Met die zangeres werkt ze in 2012 aan het album Wrecks We Adore. In 2013 is Oosterhuis te zien als coach in The Voice Of Holland.

In 2015 vertegenwoordigt Trijntje Oosterhuis ons land op het Eurovisiesongfestival in Oostenrijk met Walk Along, dat is geschreven door Anouk. Oosterhuis weet zich niet te kwalificeren voor de finale en wordt in de halve finale 14e. Trijntje werkt in het voorjaar van 2020 ook mee aan Zon; het nummer dat wordt gemaakt om geld in te zamelen rond de coronacrisis.

Songtekst

Verse 1
It's one of those days, nothing has changed
Though we are silent, there's so much to say
Something ain't right, after all this time
How can it be that we lead separate lives
I feel insecure
Nothing reminds me of you anymore
Chorus 1
What about us, what about us
What about the days when we did anything for love
Tell me , what about us, I'm missing your love
What about the promise of forever, tell me what about us
Verse 2
I look at our lives
Our troubles denied
I'm hiding my tears to the world outside
We only make love
Avoiding the talks
I never thought this could happen to us
If you care about love,
Then why don't you care about us

Chorus 2
Tell me , what about us, what about us
What about the days when we did anything for love
Tell me , what about us, I'm missing your love
What about the promise of forever, tell me what about us

Bridge
What happened to us
We're strangers in love
Why did it all slip away
Baby it's not enough
Doubts are stronger than love
Give me a reason to stay
What about us

X-tra chorus
I'm missing your love, what happened to us
I would do anything , what about us
What about love, I miss you and me,
I'm missing the way that our life used to be
Tell me, what about us

Songinformatie

ArtiestTrijntje Oosterhuis
Platenlabel Capitol


Positieverloop