Coverafbeelding Trijntje Oosterhuis - Free
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2003

Artiestinformatie

Geboortedatum   05-02-1973
Land   Nederland

Samen met haar broer Tjeerd start Trijntje in 1990 Total Touch. Terwijl de groep aan de weg timmert toert Trijntje met Candy Dulfer mee in haar achtergrondkoor. Met Dulfer zou ze in 2004 een hit scoren met Merry Christmas Baby. Als achtergrondzangeres is ze in 1995 ook te horen op Ademnood, de nummer-1-hit van Linda, Roos & Jessica.

In 1996 scoort Total Touch met Touch Me There de eerste hit in de Top 40. De zangeres mag het door John Ewbank geschreven nummer De Zee zingen tijdens de opening van de Amsterdam ArenA. Daarmee scoort de zangeres in de herfst van dat jaar ook haar solo-debuut in de lijst. Vier weken nadat die single in de Top 40 staat komt ook Somebody Else’s Lover in de lijst terecht, waarmee Trijntje twee noteringen tegelijk scoort. Somebody Else’s Lover bereikt de derde plaats en wordt de grootste hit van Total Touch. De groep scoorde zes hits in de Top 40. De groep stopt in 2001.

Ondertussen blijft Trijntje actief als solo-zangeres en bereikt Wereld Zonder Jou (samen met Marco Borsato) in de zomer van 1997 de derde plaats. In 2013 zou de zangeres opnieuw een duet met Borsato opnemen; de single Ik Zou Het Zo Weer Overdoen dat ook in de Top 40 komt.

In 2003 verschijnt het eerste titelloze solo-album van Trijntje Oosterhuis als ze in december met Nu Dat Jij Er Bent (met Janine Jansen en Carel Kraayenhof) haar vijfde hit in de Top 40 scoort. De single was opgenomen ter gelegenheid van de geboorte van kroonprinses Amalia.

In 2006 maakt de zangeres het album The Look Of Love met 14 nummers van Burt Bacharach. Het album is een doorslaand succes. Een jaar later verschijnt een vervolg met opnieuw liedjes van de componist, Who’ll Speak For Love.

Naar aanleiding van de Symphonica In Rosso-concerten van Lionel Richie scoort Oosterhuis in 2008 haar vierde top 10-hit met Face In The Crowd. De zangeres zou in 2013 nog eens aan de concertreeks meewerken als ze optreedt met Anouk. Met die zangeres werkt ze in 2012 aan het album Wrecks We Adore. In 2013 is Oosterhuis te zien als coach in The Voice Of Holland.

In 2015 vertegenwoordigt Trijntje Oosterhuis ons land op het Eurovisiesongfestival in Oostenrijk met Walk Along, dat is geschreven door Anouk. Oosterhuis weet zich niet te kwalificeren voor de finale en wordt in de halve finale 14e. Trijntje werkt in het voorjaar van 2020 ook mee aan Zon; het nummer dat wordt gemaakt om geld in te zamelen rond de coronacrisis.

Songtekst

No I don’t wanna wait until tomorrow
Just wanna live my life today, babe
I’ve been living in confusion and in sorrow
Why can’t nobody hear me when I say
I know there must be something out there
I know, that can help me find my way
‘cause I’m in desperate need of some answers
To my questions of today
And I’m looking for blame
Before it drives me insane
I don’t know any other way

I just wanna be free
I’m in too deep
It’s not what I need
There must be something better for me

See, there must be a light at the end of the tunnel
It’s written in the sky
And maybe that I’ve been a little bit too humble
And I often wonder why

I know, there must be other people who feel the way I do
I know it’s hard to understand me
I don’t wanna take it out on you

And I’m trying to find
Where I should draw the line
I’m a prisoner of this state of mind

I just wanna be free
( I just wanna be me )
I’m in too deep
It’s not what I need
There must be something better for me

See I’ve got nothing to lose
This is my life and I choose
And I don’t care if I fall
‘cause it’s all or nothing at all

I just wanna be free

Songinformatie

ArtiestTrijntje Oosterhuis
Lengte 04:20
Platenlabel Capitol


Positieverloop